28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Selzedeleri kızdıracak açıklama

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'de dere yatakları imara açıldığı sürece, ister istemez sel felaketi gibi tabloların ortaya çıkacağını belirterek, ''Dere yatağına evinizi yaparsanız, bir gün dere de sizden malını geri alacaktır'' dedi. 

Mecidiyeköy'deki Özel Nova Göz Merkezinin açılışına katılan Bakan Pepe, gazetecilerin, yaşanan sel felaketine ilişkin sorularını yanıtladı.
Pepe, Türkiye'de dere yatakları imara açıldığı, planlanan alanlar heyelana dikkat edilmeden yerel yönetimler tarafından imara konu edildiği sürece, kaçınılmaz olarak bu tablolarla karşılaşılacağını söyledi. 

Pepe, şunları kaydetti: ''Bu, akılsızlığın faturasıdır. Bu, işbilmezliğin ve insanın kendisine saygısızlığının faturasıdır. Televizyonlarda bazı kareleri gördük. İnsanların hiç ama hiç umurlarında değil. Dere yatağına evinizi yaparsanız, bir gün dere de sizden malını geri alacaktır. Daha önce gasp ettiğiniz yeri belediye alamadı, devlet alamadı, ama dere aldı. Olay bu, fotoğraf bu. Tabi, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, ama bu son felaket değil Türkiye'de. Siz Karadeniz yamaçlarındaki ağaçları keseceksiniz, her tarafa yol
getireceksiniz, büyük şehir, küçük şehir, metropol ayrımı yapmadan dere yatağına ev yaparsanız, iş yeri yaparsanız, kaçınılmaz olarak bu fotoğraf karşımıza çıkar. Çaresi şu; bu yanlıştan geri dönülmeli.''

-GÖZ MERKEZİ AÇILIŞI-

Bakan Pepe, göz merkezinin açılışında yaptığı konuşmada ise burada görev alacak doktor, hemşire ve sağlık personelinin, insanların acı, ıstırap ve sıkıntılarını dindirecek en güzel çalışmayı yapacaklarını söyledi. 

''İnsan bir şeyi görmüyorsa, onu anlaması, yorumlaması mümkün değildir'' diyen Pepe, göz merkezinin, yönetici ve çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Bakan Pepe, tıp alanında Türk doktorlarının ne kadar iyi yetişmiş olduklarını, ülkenin dört bir yanında açılan sağlık tesislerinde gördüklerini ve bundan kıvanç duyduklarını belirterek, ''Sağlık sektöründe dünyanın, Avrupa'nın pek çok kentinde daha önce görüp de imrendiğimiz tesislere, kuruluşlara ve kliniklere sahip oluyoruz'' dedi. Konuşmasının ardından göz merkezini gezen Pepe, merkezin sahibi Dr. Cihan Ocak tarafından muayene edildi.
aa
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 21:40:49
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 21:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
benek IP: 85.101.27.xxx Tarih : 5.11.2006 07:47:54
sayın bakan Sel bölge Coğrafyasını değiştirmiş Siz gasptan bahsediyorsunuz.bu insanların başka çaresi varmıydı ? tabi ''İnsan bir şeyi görmüyorsa, onu anlaması, yorumlaması mümkün değildir'' bunu diyen sizsiniz.Vatandaşın ne duurumda olduğunu görmüyorsunuz.