18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Şemdinli için Meclis araştırması

AKP Genel Başkanı Yardımcısı Şükrü Ayalan, Şemdinli'deki olaylarla ilgili olarak, "Başbakanın talimatıyla salı günü araştırma önergesi verilecek. Mecliste araştırma komisyonu kurulacak ve bu olay meclis tarafından takip edilecektir" dedi.

Şükrü Ayalan başkanlığındaki heyet, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki incelemelerini bugün de sürdürdü. Heyet, patlama sırasında ve sonrasında gelişen olaylarda yaşamını yitiren Zahir Korkmaz ve Ali Yılmaz'ın Altınsu Köyü'ndeki ailelerini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Ayalan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine geldiklerini ve ilçede olup biten olayları yakından incelediklerini ifade ederek, "Hem basınımız hem halkımız huzur ve sükunu bozacak olaya vesile olmadan, olayların adli ve idari soruşturma sonuçlarını beklemelidir. Adli ve idari soruşturma sonucunda olaylar aydınlığa kavuşacaktır" dedi.

İlçede teftiş yürüten kişilerle de görüştüklerine işaret eden Ayalan, "Kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. 6 kişiyse 6, 16 kişiyse 16. Bu olayların failleri kimse bedellerini ödeyecek. Bu Sayın Başbakanımızın emridir. Bu film burada bitmez. Hem yasama hem yürütme her haliyle bu olayın üzerinde durmaktadır. Bunu böyle biliniz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile telefonda görüşen polisin görevden alındığı doğru mu?" sorusu üzerine Ayalan, böyle bir durumun olmadığını söyledi.

Köyden ayrılan heyet, daha sonra ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlarla görüştü. Ayan, burada halka seslendi. Konuşmanın ardından sloganlar atan topluluk, patlamanın meydana geldiği yerlerde incelemede bulunmak isteyen heyetle yürümek istedi. Ancak İlçe Belediye Başkanı Tekin ve DEHAP'lı yöneticiler, grubun heyetle yürümesine izin vermedi.

Şemdinli'deki incelemelerini tamamlayarak ilçeden ayrılan heyetin, Yüksekova'da bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşeceği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 12:49:01
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 01:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEYİT IP: 85.101.233.xxx Tarih : 13.11.2005 13:57:38
T.B.M.M sinin şemdinli olayını araştırmak için bir heyet oluşturması olumlu bir gelişmedir ama bu araştırmanın tarafsız bir şekilde yapılması ve bu araştırma sonucunda elde edilecek bilgilerin halkla paylaşılması gerekmektedir.