16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Senatörden Kürtlere tavsiye

 Beyaz Saray’a yakınlığıyla tanınan Senatör Lindsay Graham, Iraklı Kürtlere, gevşek bir federal Irak içinde kalmalarını ve böylece Türkiye’nin olası işgalinden korunmalarını önerdi. 

ABD’de Senato’da Başkan George Bush’a en yakın isimlerin başında gelen Cumhuriyetçi senatör Lindsay Graham, Iraklı Kürtlere, Irak içinde kalmalarını tavsiye etti.

Senatör Graham, Iraklı Kürtlere bağımsızlık peşinde koşmamaları çağrısında bulundu. ABD’nin Irak’tan çekilmesinin bölgesel felakete yol açacağını söyleyen NBC televizyonundaki söyleşiye katılan Graham, “Türkler, Irak’ın kaosa dönüşmesini kenarda oturup seyretmez ve bağımsız bir Kürdistan’ın kurulmasına izin vermez” dedi.

Graham, Iraklı Kürtlere hitaben, “Sizin için en iyisi, çocuklarınızın refah içinde olabileceği bir konfederasyon içinde yaşamanız, böylece Türkiye’nin sizi işgal edeceği yönünde hiçbir zaman kaygı içinde yaşamak zorunda kalmazsınız” dedi.

ABD’li Senatör, ABD’nin çabalarının başarısız olması durumunda Irak’taki Şii ağırlıklı hükümetin, İran’ın bir kuklası haline dönüşeceğini ve Irak’ta İran’ın kazanacağını söyledi.



ntv
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 14:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?