29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sendikaların eylemi yasadışı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Reformu'nu protesto için yapılan iş bırakma eyleminin yasadışı olduğunu söyledi, ''Emeklilerin hak kaybına uğrayacağını iddia edenler doğru konuşmuyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Çalışanların Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla gerçekleştirdikleri 2 saatlik iş bırakma eylemiyle ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğan, yasa tasarısında, "kazanılmış haklar nelerse, bu hakların hepsinin aynen korunduğunu" ifade ederek, "Ben, bu iddiayı yapanlar doğru konuşmuyorlar, yalan söylüyorlar diye ifade ettim, yine aynı şeyi ifade ediyorum" dedi.

Erdoğan, "Şimdi soruyorum, hangi alanda olursa olsun, yasal olmayan bu uygulamayı yapan kuruluşa, kuruma; bunun içinde yer alanlar bir defa burada kendi insanına zulüm ediyor mu? Zulümdür. Nasıl zulüm ediyor? Diyelim ki hastanedeyseler, orada işi yavaşlatmak suretiyle. 5 kişiyi tedavi edeceksiniz iki saat içerisinde. Bir defa bu 5 kişi oradan dışlanmış olacak, bekleyecek. Oysa oraya hangi şartlarda geliyor, belli değil" dedi.

"Hergün yeni şeylerle ortaya çıkılıyor"

Karayollarındaki iş bırakma eylemine de değinen Başbakan Erdoğan, "Aynı şekilde gişelerde, karayollarında zulüm. Araçlarının başında, araç çalışıyor, iki saat benim vatandaşımın orada yakmış olduğu akaryakıtı kim acaba telafi edecek? Örneğin büyükşehirlerimizde zaten sıkıntı varken, bu tür bir uygulamaya girmenin acaba bir demokratik, laik, sosyal hukuk devleti içerisinde tanımı olabilir mi?" diye konuştu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın masada konuşulacak şeyler olduğunu ifade eden Erdoğan, "Konuşulur ve konuşulmuştur da. Bütün yetkililerle konuşulmuştur ve bütün bu yetkililerle yapılan konuşmalar neticesinde bir yere varılmıştır. Ama bunun sonu gelmez. Devamlı hergün yeni şeylerle ortaya çıkılmaktadır. İlgili, ilgisiz ve bunlar kişilere göre değişmektedir" dedi.

Sosyal güvenlik sisteminde mevcut sistemle bugüne kadar gelindiğini ifade eden Erdoğan, bugüne kadar olan sistemle kazanılamadığı için bazı adımların atılması gereğinin ortaya çıktığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Sistemi'nde geçen dönem değişiklik yapıldığını anımsatarak, "Örneğin, çıkarılmış, gönderilmiş 9 maddesi tekrar gözden geçirilmek üzere iade edilmiş. Bunların üzerinde de çalışanlar bu ülkenin bütün bedelini üstlenmiş ve yarın bunun bedelini de halkına verecek olan yasama organıdır, bunun hesabını verecek" diye konuştu.

Erdoğan, "Ama çok farklı hesaplar içerisine girmek suretiyle mesela geçen dönemde enteresandır; her doğanın sosyal güvence ile doğması, 18 yaşına kadar sosyal güvencede olması. Bunu bile ne yazık ki olumsuz yaklaşmak suretiyle yasa maddesi içerisinde çıkarma gayreti içerisindeydiler. Ama şimdi kabulleniyorlar, çünkü tutmadı, çünkü halkın bu noktadaki reaksiyonu ortaya çıktı" diye konuştu.

Başbakan, "Dürüst olacaksın, ilkeli olacaksın. Her zaman şunu söylüyorum, benim koltuk koruma diye bir derdim yok, ama inandığım doğruları, müzakerelerimi yaparım, istişarelerimi yaparım ondan sonra da inandığım doğrular istikametinde hareket ederim. Çünkü ben milletimin hizmetkarı olarak bu yola çıktım. Bu hizmette de gece gündüz demeden koşuyoruz koşmaya mecburuz" dedi.

...
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 14:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN DÖNMEZ IP: 88.241.188.xxx Tarih : 14.03.2008 16:00:39

herkesin yaptığı yasadışı birtek bunların yaptığı yasal .Anasını ağlattılar memleketin.Bunların öçbür tarafta yatacak yerleri yok.Askerin başına çuval geçirdiler ses yok dağlıcada 13 asker şehit oldu ses yok.Bi bez parçası üniversiteye girmedi diye borazanlık yapıyolar. balıkesirden hakan dönmez