22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Şener, Castro'nun oğluyla görüştü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Küba Lideri Fidel Castro'nun büyük oğlu Fidel Castro Diaz Balart ile görüşmesinde, "Marksizmin Küba'ya bir kimlik kazandırdığına inandığını" söyledi.

Şener, Küba Atom Araştırmaları Merkezi Başkanı olan Fidel Castro Diaz Balart'ı GAP Binası'ndaki makamında kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Şener, Ekim ayında 14. Bağlantısızlar Toplantısı nedeniyle Küba'ya gittiğini belirtti ve bu ziyaretin özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Küba'nın pek çok konuyu aşmış bir ülke olduğunu belirten Şener, "Marksizmin Küba'ya bir kimlik kazandırdığına inanıyorum. Tüm Kübalılar, ülkelerine, liderlerine bağlı bir görüntü vermişlerdir. Beyazların, siyahların, melezlerin, Kızılderili orijinli insanların yaşadığı bir ülke olarak farklılıklarını tamamıyla aşmış bir ülke gördüm." diye konuştu.

Şener, Burdur'da hapishanede yatan bir mahkumun boncuktan yaptığı Che Guevara resmi, Mevlana'nın İngilizce 7 ciltlik Mesnevisini ve Kütahya Porselen'in bir vazosunu Balart'a hediye etti.

Castro Diaz Balart da Şener'e, "Castro" isimli bir kitap verdi.

Toplantıya, Fidel Castro Diaz Balart'ın oğlu torun Fidel Antonio ile Başbakan Yardımcısı Şener'in küçük oğlu Şamil de katıldı.


aa
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 15:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?