22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Şener için açlık grevi

Sivas'ta, AK Parti Gençlik Kolları üyesi bir grup, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, milletvekili adayı olmama kararı üzerine ''açlık grevine'' başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyesi grup adına açıklama yapan Gençlik Kolları İl Başkanı Adem Kuru, ''Şu andan itibaren gençlik kolları olarak açlık grevine başladık'' dedi.

AK Partinin göreve gelmesi ve Bakan Şener'in kabinede görev almasıyla Sivas'ta 4.5 yılık süre içerisinde Cumhuriyet tarihinde yapılmamış birçok hizmetlerin yapıldığını ifade eden Kuru, şunları söyledi: ''Bunların hepsini Başbakan Yardımcımız Abdüllatif Şener'in destekleri ve katkılarıyla yaptık. Ve bugün sayın Başbakan Yardımcımız aday olmayacağını açıkladı.

Bizler buna çok üzüldük, çok etkilendik. Sayın Başbakan Yardımcımızı gençlik kolları teşkilatı olarak asla bırakmıyoruz. Başbakan Yardımcımız belki karar vermiştir, kararına saygı duyuyoruz ama kararından bu şekilde vazgeçip Sivas'tan tekrar aday adayı olmasını istiyoruz. İnşallah bu konuda istişarelerini tamamladığı zaman, bizleri de gençleri de hemşehrilerini de üzmeyecek, AK Parti'nin Sivas milletvekili adayı olacaktır.'' Kuru, bu süreçte gençlik kolları olarak açlık grevlerini sürdüreceklerini kaydetti. Açıklamanın ardından grup alkışlarla, ''Ölsek de bu yoldan dönmeyeceğiz'' şeklinde tempo tuttu.

''Sayın Bakanım. Hani beraber yürüyecektik biz bu yollarda'' yazılı pankart da açan grup, daha sonra polisin uyarısıyla eylemlerine Cıbıllar Parkı'nda devam etti. Bu arada eyleme bazı AK Parti Sivas milletvekili aday adayları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

A.A
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 00:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HikmetDursun IP: 88.224.145.xxx Tarih : 2.06.2007 03:27:14
Vay be daha dün meydanlarda İslam'dan konusuyordunuz.. İslamın neresinde varki AÇLIK GREVİ???