20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Şener'i siyasette desteklemiyorum


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bütün partilere eşit mesafede durduğunu söyledi.
 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, siyasete döneceğini açıklayan TOBB Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Abdüllatif Şener'i desteklemediğini açıkladı.



Hisarcıklıoğlu, "Ben TOBB Başkanı'yım ve bizim misyonumuz parti desteklemek değil, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumaktır.

Kesinlikle bir destek söz konusu olamaz. Ben TOBB başkanı olduğum sürece de bütün partilere eşit yakınlıkta olmaya devam edeceğim." dedi. Siyasete döneceği için Şener'in üniversiteden ayrılacağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Hayırlı olsun, yeni hayatında da kendisine başarı dilerim." ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin "Şener'i TOBB ETÜ'ye neden transfer ettiniz? Siyasi kimliğinden dolayı bir kaygı duymadınız mı?" sorusunu ise şöyle cevapladı: "Sayın Şener aktif siyasetten ayrılacağını ve üniversiteye hocalığa döneceğini beyan etmişti. İşinin hem pratik hem de teorik olarak içinde bulunmuş ve uzun yıllar bu birikimini çeşitli alanlarda kullanmış bir isimdi. TOBB ETÜ gibi hedefi büyük bir üniversitede öğrencilerimizi bu büyük tecrübeden yararlandıralım istedik. Sadece Şener değil, başka partilerden de birçok isim var üniversitemizde."

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?