29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Şener'in AKP'yi bırakma nedeni

SON seçimlerde milletvekili adayı olmayan, atacağı siyasi adımlar merakla beklenen Devlet eski Bakanı Abdüllatif Şener, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrencilerin "Neden bırakıp gittiniz?" sorusuna, "Bir yeri sevmiyorsanız bırakır, çeker gidersiniz" yanıtını verdi. Yeni bir parti kuracağı öne sürülen Şener, siyasi oluşum içinde olmadığını vurgulayarak, "Toplumsal talebi, halkın beklentilerini ölçmeye çalışıyorum. Toplumsal talep nasıl şekilleniyor, toplum nasıl düşünüyor bunu izliyorum, takip ediyorum" dedi.

Dokuz Eylül Ünivresitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Kulübü tarafından düzenlenen `Dışa Açılma Sürecinde Türkiye'nin Dünü, Bugünü, Yarını' konulu konferasta konuşan Devlet eski Bakanı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdüllatif Şener, öğrencilerden gelen ekonomiden çok siyasi içerikli soruları içtenlikle yanıtladı. Şener, bir öğrencinin son seçimlerde neden milletvekili adayı olmadığı yönündeki sorusuna, "Farz edin bırakıp, kaçtım. Ne mahsuru var bunun? Bir yeri sevmiyorsanız bırakır, çeker gidersiniz. Öyle değil mi?" dedi. öğrencinin AKP'nin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatarak, ara sıra toplantılara katıldığını sorması üzerine de "Siyaseti bırakmadım. Siyaseti bırakmadan, gidip gelebilirsiniz. YÖK Yasası'nda üniversite hocalarının siyaset yapmasına engel yok" dedi.



Yeni bir parti kuracağı ön sürülen Şener, öğrencilerin bu yöndeki sorularına şu yanıtı verdi:

"Siyasi oluşumla ilgili hiçbir çalışma içine girmiş değilim. Toplumsal talebi, halkın beklentilerini ölçmeye çalışıyorum. Toplumsal talep nasıl şekilleniyor, toplum nasıl düşünüyor bunu izliyorum, takip ediyorum. Ayrıca hiçbir siyasi kimlikle de biraraya gelip bu konuları konuşmadım. Zaman zaman basında, internet sitelerinde bilinen, bilinmeyen pek çok isimle beraber olduğum, siyasi oluşum yapacağım izlenimi veren yayınlara rastlıyorum. Bunların hiçbiri gerçek değil. Keşke gençler bir siyasi parti kursa da ben onlara destek versem. Türkiye'de nüfusun önemli bir kısmı genç ancak gençlerin öncülüğünü yaptığı bir siyasi hareket yok. Yeni bir siyasi kültürle birilerinin bu dönüşümü sağlaması gerektiğine inanıyorum. Benim çıkmam da şart değil."

ÖZELLEŞTİRMEYİ ELEŞTİRDİ

Şener, özelleştirmelerde yerli yabancı sermaye farkı gözetilmediğini belirterek, yabancı sermayenin hizmet sektörüne yöneldiğini, bu sermayenin Türkiye'nin iç piyasasından kazandığını, döviz getirmediğini, kar marjının çok yüksek olduğunu, yatırımların kapasite yaratmayıp var olan kapasiteyi kullandığını dile getirerek, "Yabancılar bankacılık, finans, enerji, Milli Piyango gibi sektörlere yöneliyorlar. Bu durum cari açığı sürekli arttıran bir yapı. Bakanlıktan ayrılmadan önce verdiğim bir gazete röportajında `Türkiye Arjantin'e döner' demiştim" diye konuştu.

`OY AVCILIĞI İÇİN KÖMÜR DAĞITMAK AHLAKİ DEĞİL'

Eski Bakan Şener, bir soru üzerine kömürün sadece AKP döneminde dağıtılmadığı, 1980'li yıllardan bu yana her iktidarın kömür ve erzak dağıttığını belirterek, "Muhalefet iktidarın kömür dağıtımını eleştirdikçe iktidarın oy artıyor. Çünkü vatandaş `Demek ki önceki iktidarlar kömür dağıtmıyordu. Bunlar fakiri gözetiyor' diyerek, sempati duyuyor. Ancak oy beklentisiyle, oy avcılığı yaparak kömür dağıtmak ahlaki ve etik değil" dedi.

vatan
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 20:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?