18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Şerafettin Elçi hayatını kaybetti

Ankara'da bir süredir kanser tedavisi görmekte olan Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi (74) hayatını kaybetti.

Bir süredir Medicana International Ankara Hastanesinde tedavi gören Elçi, saat 18.40'da akciğer ve solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hayatını kaybetti.

1977 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Mardin milletvekili olarak parlamentoya giren Şerafettin Elçi, 1978–1979 yılları arasında Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı.

12 Haziran 2011 seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi, evli ve 7 çocuk babasıydı.

Gül: Eksikliği hissedilecek

Elçi'nin vefatı dolayısıyla mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Deneyimli bir isim olarak, sorunların diyalogla çözülmesi, ülkedeki barış ve kardeşlik ortamının pekişmesi için yoğun gayret gösteren Şerafettin Elçi'nin eksikliği, siyaset dünyamızda her zaman hissedilecektir'' ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Elçi'nin vefatının hemen ardından, damadı Mustafa Denizli'den bilgi alarak, Elçi'nin aile bireylerine sabır, metanet ve taziye dileğinde bulunduğu öğrenildi.

-Erdoğan'dan taziye ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Şerafettin Elçi'nin ailesine taziye ziyaretine gitti.
Başbakan Erdoğan, resmi konuttaki çalışmalarının ardından akşam saatlerinde Elçi'nin, Çankaya Birlik Mahallesi'ndeki evine geldi. Burada yaklaşık 45 dakika kalan Erdoğan, Elçi'nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

TBMM'de cenaze töreni bugün

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de gazetecilere yaptığı açıklamada, çok değerli bir yoldaşlarını, arkadaşlarını kaybettiklerini belirterek, ''Acımız büyük. Merhuma Tanrı'dan rahmet diliyoruz" dedi.

Bugün saat 11.00'de TBMM'de cenaze töreni yapılacağını kaydeden Türk, Elçi'nin cenazesinin 27 Aralık Perşembe günü Cizre'ye gönderileceğini de sözlerine ekledi. 

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2012 Çarşamba 09:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?