22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer: DSP hakettiğini almalı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Sezer, partisinin CHP listelerinden kaç milletvekili göstereceğinin henüz netleşmediğini söyledi. 

Sezer, “Zor süreçte DSP olarak biz bir vatan görevi yapıp seçime katılmama kararı aldık. Böyle bir partinin sıralarında pazarlık içerisinde gibi görünmesi çok doğru değil. Önemli sayıda arkadaşımız orada olacaktır diye ümit ediyorum. Biz doğrudan bu işe müdahil olabilecek durumda değiliz” dedi.

Listelerin belli olacağı 4 Haziran’a kadar CHP lideri Deniz Baykal ile tekrar biraraya gelebileceklerini belirten Sezer, DSP’nin Meclis’te temsilinin Türk demokrasisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. DSP lideri Sezer, soldaki bağımsız adayları da zenginlik olarak niteledi.

Sezer, “Olabilirse bir zenginlik olur, seçilebilirlerse ama gerçekten parlamentoda evrensel solun evrensel değerlerini sonuna kadar benimseyen ama ulusal değerleri de bununla biraraya getiren DSP’li arkadaşlarımız solun ciddi temsilcisi olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sezer: DSP ile özdeşleşmiş adayların listelerde olması sinerji yaratır 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin seçime katılmama kararı aldığını ve bu yüzden partisinin “milletvekili sıralarında pazarlık içerisinde gibi görünmesinin" çok doğru olmadığını söyledi. Sezer, DSP ile özdeşleşmiş adayların CHP listelerinde yer almasının büyük bir sinerji yaratacağını söyledi. 

Sezer, NTV’nin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Sezer, “Bu zor süreçte DSP olarak biz bir vatan görevi yapıp, seçime katılmama kararı aldık. Dolayısıyla seçime katılmama kararı alan bir partinin milletvekili sıralarında pazarlık içerisinde gibi görünmesi çok doğru değil" dedi. 

DSP’de öteden beri politika yapan bazı isimlerin CHP’den milletvekilli adayı olacaklarını anlatan Sezer, “Ama onun sayısı, kim olduğu gibi konular biraz da yasanın gereği olarak seçime katılmayan DSP’nin genel başkanının doğrudan işi değil" diye konuştu.
Milletvekili sayısının çok önemli olmadığının altını çizen Sezer, Türkiye’nin önüne bir proje koyduklarını belirtti. Sezer, “Önemli olan, zor koşullarda DSP gibi Türkiye’nin güvencesi olan bir partinin ortaya çıkıp, bir projeyi bir aydınlık gelecek umudunu toplumun önüne koyabilmiş olmasıdır" dedi.
DSP’nin adaylarının bilinmemesinin sorun olmaması gerektiğine vurgu yapan Sezer, “Ama önemli sayıda arkadaşımız orada olacaktır diye ümit ediyorum. Biz doğrudan bu işe müdahil olabilecek durumda değiliz. O yüzden DSP ile özdeşleşmiş adayların listelerde olması aslında bu harekete büyük sinerji yaratma da etkin olacaktır" diye konuştu.

SOLA HAKSIZLIK 

Sezer, Hikmet Çetin, Celal Doğan gibi solun önde gelen isimlerinin, Demokrat Parti, AKP ve Genç Parti ile anılmasını da değerlendirdi. Sezer konuyu, “Sola haksızlık olarak niteliyorum. Yani yıllarca solda bulunduğunu ifade eden bazı değerli isimlerin solun tamamen ötesinde bir hareketin içinde yer alması sola haksızlık diye düşünüyorum. Sol değerleri Türkiye’de iktidar yapamadıktan sonra birkaç kişinin başka bir parti içinde milletvekili olmasının bu ülkeye, bu ülkenin soluna çok da yararı olmaz diye düşünüyorum" sözleriyle değerlendirdi.
Rahşan Ecevit’e atfen yazılan iddiaların spekülasyon olduğunu belirten Sezer, kendisinin aday olmayacağını Genel Sekreter Ahmet Tan’ın ise adaylığı konusunda bir fikrinin bulunmadığını söyledi. Sezer, süreç boyunca spekülatif haberlerin yapıldığına dikkat çekerek, milletvekili kimlerin olacağını kendisinin de bilmediğini iddia etti.
“Bu süreçte top tamamen CHP’de mi?" şeklindeki bir soruya ise Sezer, “Zor bir soru. Tamamen CHP’de değil ama CHP önemli. Listeleri verecek olan CHP. Spekülatif haberlere hiç gerek yok. Günü geldiğinde, bunlar netleşecek" karşılığını verdi.

MERSİN MİTİNGİ 

Sezer, CHP’nin Mersin mitingine gönülsüz katıldığı yönündeki iddiaları da yanıtladı. Sezer, şöyle dedi:
“Bunları haksızlık olarak görüyorum. Biz bir vatan görevi yapıyoruz. Üstümüze düşeni yapıyoruz. Ama şimdi yasal olarak da bir partinin başka bir partiyi desteklemesi yasak. Biz şimdi CHP’yi destekliyoruz deme durumunda değiliz bu anlamda. Ama ben vatandaş Zeki Sezer olarak görüşümü, tavrımı ortaya koydum. O mitingde bulundum sayın Baykal’la birlikte. Orda kalmamamın nedeni farklı yerlerde aranmamalı. Bizim bir örgütümüz var, örgütümüzle konuştuk önümüzdeki sürece nasıl katkı verebileceğimizi konuştuk. Gene aynı amaçlı çalışma için bir toplantı yaptık.ö Sezer, CHP lideri Baykal’la henüz bir program yapmadıklarını ancak bundan sonraki mitinglere de katılabileceğini kaydetti.

CHP’DE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR 

Öte yandan, milletvekilli aday listelerinin netleşmesine az bir süre kala CHP’de de kulisler hareketliliğini koruyor. Ön seçimlerin tamamlanmasının ardından, listelere son şekilleri verilirken, aday adayları da CHP Genel Merkezi’nde nabız yoklamaya devam ediyor.
CHP kulislerinde, aday olmayacağını açıklayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’e olası bir CHP hükümetinde dışardan başbakan yardımcılığı görevi de verilebileceği belirtiliyor.
Yine DSP’de milletvekilliği adaylığı için ismi öne çıkan Genel Başkan Yardımcılarından Melda Bayer’in milletvekili adayı olmama konusundaki ısrarının sürdüğü kaydedildi.
NTV / ANKA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 14:31:17
Güncelleme :29 Mayıs 2007 Salı 14:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?