22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer kime bakıyor

Cumhurbaşkanı Sezer dün Çankaya'daki kabullerde "Yedi yıldan beri halkı özledim. Halkın arasına karışmak için sabırsızlanıyorum" dedi. Sezer bir heyeti kabulünde ise yanındakine sert baktı. Cumhurbaşkanı kime böyle baktı?

Arınç'a bakıyor

Cumhurbaşkanı Sezer dün TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Sergey Mironov başkanlığındaki heyeti Köşk'te kabul etti. Görüşmenin basına açık bölümünde, Sezer'in Arınç'a sert bakışları SABAH objektifine böyle yansıdı. 

Köşk'ten çok sıkılmış

Çankaya'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen Sezer "Protokolden sıkıldım. Halkın arasına karışmak istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, "Protokolden sıkıldım, halkın arasına karışmak istiyorum" dedi.
Alınan bilgiye göre, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası yöneticileri ziyaret sırasında Sezer'e, "Yeni Cumhurbaşkanı Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşama geçirebilecek biri olmalı" dedi. Sezer ise "Bu düşüncelerinizi paylaşıyorum" karşılığını verdi. Sezer, halkla arasına mesafe konularak yaşamaktan sıkıldığını anlatarak "Yedi yıldan beri halkı özledim. Halkın arasına karışmak için sabırsızlanıyorum" dedi.
İzmir Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ve yönetim kurulu üyelerini de eşleriyle birlikte kabul eden Sezer, heyetteki kadınlara, "Siz İzmirli hanımlar çağdaş Türkiye için güzel bir örneksiniz" dedi.
Tamamı başı açık olan kadınların "Çağdaş Türk kadınının erdemli duruşunun göstergesi" olduğunu belirten Sezer, dernek yöneticilerinin "Görevi devralacak Cumhurbaşkanı da sizin gibi toplumu kucaklayan, laik ve çağdaş biri olmalı" sözlerine şu yanıtı verdi: "Türkiye, 80 yıldan beri tüm zorlukları aşmasını bilmiştir. Önümüzdeki dönemde de zorlukları aşacaktır.
Kaygılanmayın. Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şubesi Başkanı Suna Arslan, "Atatürk Yürekli Cumhurbaşkanımız" diye hitap ettiği Sezer'in tüm vatandaşlara güven verdiğini belirtti.
Sabah
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 07:22:56
Güncelleme :27 Mart 2007 Salı 08:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak Yavuz IP: 85.104.80.xxx Tarih : 27.03.2007 12:04:03
İnsanın her an değişik mimikleri olabilir.Tam da yüzünü buruşturduğu bir anı yakalayıp bilmem kime sert baktı yorumunu yapmak pek doğru olmasa gerek.Bazıları illa MİKSER gibi ortalığı karıştırmak için bahane arıyor...