22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer onayı halefine bıraktı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın getirdiği hükümet listesini  'Yeni Cumhurbaşkanı'nın onaması daha doğru olur' diyerek görmeden geri çevirdi.

Erdoğan, Sezer'in bu tavrını olumlu bulduklarını söyledi ve 'bana da sürpriz oldu. sayın Cumhurbaşkanı yeni cumhurbaşkanına bir nezakette bulundu' dedi.

60. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Erdoğan, Bakanlar Kurulu listesini sunmak için Çankaya Köşkü’ne saat 15.30’da giriş yaptı. Bu arada, Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Sezer ile yapacağı görüşme öncesinde, çok sayıda televizyon kuruluşunun canlı yayın araçları Çankaya Köşkü’nün 1 No’lu kapısı önündeki yerlerini aldılar. Sezer, Erdoğan daha hükümet listesini cebinden çıkartmadan, "bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmanız daha doğru olur" diyerek listeyi almadı.

Erdoğan yaşananları çıkışta gazetecilere şöyle açıkladı: "Listemi hazırlayıp sayın Cumhurbaşkanımıza sunmak üzere huzurlarında idim. Kendileri ben daha listeyi çıkartmadan, listeyi hiç görmeden "bunu yeni cumhurbaşkanına sunmak daha isabetli olur" dedi.

Böyle bir olumlu yaklaşım gösterdi. Bana da sürpriz oldu. Sezer " listeyi yeni Cumhurbaşkanı onasın" demek sureti ile listemiz yeni cumhurbaşkanına kalmıştır.

Önceki haberler

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Başbakan Recap Tayyip Erdoğan'ı kabulü sona erdi.

Çankaya Köşkü'ndeki kabul yaklaşık 20 dakika sürdü.

Önceki haber

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti.

60. Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu listesini sunmak için Çankaya Köşkü'ne saat 15.30'da giriş yaptı.

Bu arada, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Sezer ile yapacağı görüşme öncesinde, çok sayıda televizyon kuruluşunun canlı yayın araçları Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu kapısı önündeki yerlerini aldılar.

AA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 16:05:53
Güncelleme :16 Ağustos 2007 Perşembe 16:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?