22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer son kez MGK'da

Başbakan Erdoğan’ın programı nedeniyle öne çekilen yarınki Milli Güvenlik Kurulu’na, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer son kez başkanlık edecek.

Başbakan Erdoğan’ın programlarının yoğunluğu nedeniyle öne çekilen MGK’nın yarınki toplantısı Cumhurbaşkanı Sezer’in Kurul üyelerine veda edecek olmasıyla da farklı bir nitelik taşıyacak.

Görev süresi 16 Mayıs’ta sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sezer’in, son toplantı olması nedeniyle Kurul üyelerine veda etmesi bekleniyor. 2 ayda bir toplanması nedeniyle MGK, 16 Mayıs’tan önce bir kez daha toplanmayacağı için yarınki toplantı Sezer’in son toplantısı niteliği taşıyor. Yarınki toplantıdan sonra 2 ay sonra gerçekleştirilecek ilk toplantıya 16 Mayıs’ta Sezer’den görev devralacak 11’inci Cumhurbaşkanının başkanlık etmesi bekleniyor.

Toplantıda Kurul üyelerinin de Cumhurbaşkanı olarak başkanlık edeceği son toplantı olması nedeniyle Sezer’e teşekkürlerini sunacakları belirtiliyor. Ancak Kurul gündeminde son toplantı nedeniyle özel bir tören programı bulunmuyor.

BARZANİ’NİN AÇIKLAMALARI

İç ve dış tehdit değerlendirmesi yapılacak olan MGK’da gündemi IKDP lideri Barzani’nin son açıklamalarının belirlemesi bekleniyor. Kurul’da Barzani’nin açıklamaları çerçevesinde Irak konusu ele alınırken Barzani’nin açıklamalarına yanıt verileceği de belirtiliyor.
ANKA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 17:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?