16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Sezer teknik olarak haklı'

Türkiye'de yakında “ilk İslamcı cumhurbaşkanı” olabileceği belirtilirken, rejim tehlikesi uyarısı yapan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de “teknik olarak haklı” olduğu vurgulandı.

Washington Times gazetesi, Türkiye'nin hala “karanlık çağ” zihniyeti ile mücadele ettiğini öne sürerken AB hedefinin gevşemesi halinde “Hiç kimsenin, AKP'nin Batı yanlısı politikalarını sürdüreceğini garanti edemeyeceği”ni savundu. Washington Times, Tülay Daloğlu imzalı, “Türk türbülansı” başlıklı köşe yazısında Türkiye'deki İslamcıların laikliğin tartışılmasını istediklerini ancak bundan önce belki demokrasinin anlamının tartışılması gerektiğini belirtti.

Yakında Türkiye'de “İslamcı bir cumhurbaşkanı”nın olabileceğini belirten gazete, Başbakan Erdoğan'ın adaylığını bir hafta içerisinde ilan etmesinin beklendiğini belirterek, “Hiçbir zaman bir cumhurbaşkanı adayı o kadar tartışmalı olmamıştı” diye yazdı. Başbakan Erdoğan'ın, demokrasi ideallere uygun bir biçimde davranıp davranmadığını düşünmesi gerektiğini belirten gazete, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in “ülkenin hiçbir zaman o kadar tehlikede olmadığı”, “ılımlı İslam geri adım oluşturduğu” yolundaki sözlerine dikkat çekerken de Sezer için “Teknik olarak haklı. Ancak Türkiye'nin neden hala bugün ‘karanlık çağ' zihniyeti ile mücadele ettiğini paylaşmadı” ifadesini kullandı.

Türk siyasi sahnede AKP'ye meydan okuyacak gerçek bir rakip bulunmadığını belirten gazete, “İnsanlar, güvenilmez bir grup siyasi parti ve liderlerin arasında en az kötüsünü seçmeye zorlandığını hissediyor. Ve yeterli sayıda Türkler, AKP Şeriat'ı geri getirmeye çalıştığından da emin değil.”

Washington Times, AB hedefinin taşıdığı önemine de işaret ederken bu hedefin ortadan kalkması halinde “Hiç kimsenin, AKP'nin Batı yanlısı politikalarını sürdüreceğini garanti edemeyeceği”ni savundu. “İslamcı bir cumhurbaşkanı”nın yargıyı etkileyebileceğini de belirten gazete, Sezer'in de bu yöndeki bir etkiyi durdurabildiğini kaydetti. Alanya'da “belediye meclisinin oy birliği ile çok eşlilik lehinde bir karar aldığı”nı iddia eden gazete, “Bu noktada Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının ülkeyi nasıl değiştirebileceği bilmek mümkün değil ancak kesin olan şey tarihi bir değişime doğru yol alınıyor” görüşünü dile getirdi.
anka
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 19:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.72.198.xxx Tarih : 17.04.2007 20:29:10
Evet, Sayin Cumhurbaskanimiz haklidir ve konustuklarina tam destek veriyorum! Ama WT'nin yazdigi köse yazisina tam katilmiyorum... Cünkü bizler 'karanlik cagi' yasamis bir millet degilizdir! Bizler her zaman medeniyetin ana kültürünü olusturmus Büyük Türk Milletiyizdir! Bunu Yüce Oender Atatürk söylemistir ve kanitlari tarihte bellidir! Bizler islamiyetin efendileri olarak dogariz ve Yüce Oender Atamizin cagdas, laik, kemalist ve modern cumhuriyeti icinde büyüyerek gelecegi bilimsel, cagdas ve medeni fikirlerle yeni nesillerimize aydin bir sekilde birakmak icin caba sarf ederiz ve bunu tek namus borcu biliriz! Osmanli tek bir aile olarak, kendi imparatorlugunun sahibidir ve Büyük Türk Milletinin gelismesine engel olan ve yeterli haklari, bilgiyi ve egitimi vermeyen yapiya sahiptir ve sonunda Büyük Türk Milletini kendi cikarlari icin emperyal devletlere satmaya kalkan ailedir... Bizim bitmeyen tek derdimiz sudur -, Büyük Türk Milletinin yasadigi topraklarda halen gözü olan, savaslarla ele geciremeyeceginin kanaatina varan ve bütün bu düsmanlarin sayesinde -, kendilerince bir din devleti icin seferberlik yapan sefil, zayif tarikat zihinlerdir ve buna benzeyen bir sürü unsurlar ve guruplar... Herkeze Saygilarimla**** 'Yetisecek cocuklarimiza ve genclerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, herseyden evvel Türkiye'nin istikbaline, kendi benligine, milli an'anelerine düsman olan bütün unsurlara mücadele etmek lüzumu ögretilmelidir.' M. K. Atatürk 1922 'Dünya üzerinde yasamis ve yasayan milletler arasinda demokrat dogan yegane millet Türklerdir.' M. K. Atatürk 1937