15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer ve Erdoğan'dan uyarı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Nevruz Bayramı'nın anlamına uygun olarak kutlanması için gerekli duyarlılığın gösterilmesini beklediklerini ifade ederek, “Herkesi, yönlendirmelerden, kışkırtmalardan etkilenmeden, akıl ve sağduyuyla davranmaya, toplumsal barışın sürdürülmesine katkıda bulunmaya, ayrılık yaratmak isteyen kötü niyetlilere izin vermemeye çağırıyorum” dedi.

Sezer Nevruz'da kışkırtmaya karşı uyardı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, değişimin özünü doğayla ilişkilendiren, doğanın sunduğu olanaklarla yaşamını sürdüren ve gelişimini sürekli kılan insanoğlunun, baharın gelişiyle doğanın canlanmasına duyarsız kalamadığını, yeni umutlar ve yaşama sevinciyle bu değişikliğe uyum gösterdiğini ifade etti. Dünyadaki birçok topluluğun, baharın gelişini ve doğanın uyanışını, farklı geleneksel törenlerle, dostluk, kardeşlik ve birlik duygularının egemen olduğu coşkulu bir bayram olarak kutladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Sezer, şunları kaydetti:

“İlkbaharın gelişi dolayısıyla düzenlenen kültürel etkinlikler, toplumlarda barış kültürünün yeşermesine katkıda bulunmakta, sevgi, saygı ve hoşgörünün toplum yaşamındaki vazgeçilemez önemini anımsatmaktadır. 

Türk dünyası, Nevruz kutlamalarında dostluk, kardeşlik, barış ve sevgi gibi insanı mutlu kılan ve kuşaktan kuşağa aktarılan değerleriyle baharı karşılamaktadır. Anadolu'da, Orta Asya'da, Kafkaslar'da ve Ortadoğu'da yüzyıllardır coşkuyla kutlanan Nevruz, Türk kültürünün ayrılmaz bir ögesi olarak günümüze kadar ulaşmış, kardeş ülke ve topluluklarla aramızdaki tarihsel ve kültürel bağların seçkin bir örneğini oluşturmuştur.

Bizlere düşen temel sorumluluk, insanları ve toplumları sevgi ve barış ortamında birbirlerine yakınlaştıran böylesine anlamlı günlere sahip çıkmak, toplumumuzu bir arada tutan değerlerin ayırdına varmak, kültürel zenginliklerimizi sonsuza dek korumaktır. Baharın müjdecisi Nevruz'un kültürümüzde her zaman barış ve sevgiyle özdeşleştiği unutulmamalıdır. Yurttaşlarımızın, birlik ve bütünlüğümüzün korunmasının geleceğimiz yönünden taşıdığı önemin bilinciyle, Nevruz'un anlamına uygun olarak kutlanması için gerekli duyarlılığı göstermeleri içten beklentimizdir. 

Herkesi, yönlendirmelerden, kışkırtmalardan etkilenmeden, akıl ve sağduyuyla davranmaya, toplumsal barışın sürdürülmesine katkıda bulunmaya, ayrılık yaratmak isteyen kötü niyetlilere izin vermemeye çağırıyorum. 

Bir bayram coşkusuyla karşılayacağımız, güzel günlerin habercisi Nevruz'un yaşama sevinci ve umut getirmesi dileğiyle yurttaşlarımızın Nevruzunu kutluyorum.” 

Erdoğan: "Nevruz bir sevinç günüdür" 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nevruzun sevinç günü olduğunu ifade ederek, "Bu sevince gölge düşürmek, bu sevinci kullanarak milletimizi kutuplara bölme çabaları, milletimizle ruh ve gönül birliği taşımamaktır" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yarının Nevruz Bayramı olduğunu anımsatan Erdoğan, bu bayramı, devlet ve millet olarak hep birlikte kutlayacaklarını söyledi.

"Ortak bir vatana, ülkeye, bayrağa, istiklale, Türkiye Cumhuriyetine sahip olmanın, bu devletin vatandaşı olmanın onurunu, şerefini, 73 milyonluk vatandaşımızla birlikte yürekten paylaşıyoruz" diyen Erdoğan, "Sevinçlerimize gölge düşürmek isteyen, bayramlarımızı mateme çevirmek isteyen hiçbir güç bu kardeşlik ruhumuzu zedelemeye muktedir olamaz" diye konuştu.

Erdoğan, 5 yıllık dönemin final bölümüne yaklaştıklarını belirterek, "Milletvekili arkadaşlarımın takatinin tükenmemesi, tam aksine yükselmesi suretiyle finali başarıyla tamamlaması özel ricamdır" dedi.

Konuşmasında Yaşlılar Haftasına değinen Erdoğan, Yaşlıları, ülkenin en değerli birikimleri olarak gördüklerini ve onların hayat tecrübelerinden alacakları çok dersler olduğuna inandıklarını belirterek, "Zira öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki annelerimiz, babalarımız, yanımızda yaşlandığında, düşkün hale geldiğinde onlara 'öf' bile dedirtmeyiniz" diye konuştu.



aa
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 11:49:18
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 15:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?