28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Sezer'den Bakan Aksu'ya sert bakış!

1998 Adli Yıl açılışında, "Vicdanıyla cüzdanı arasına sıkışan hakimin kararının tam ve sağlıklı olacağını düşünmek, insan aklına ters düşer" çıkışıyla yargı mensuplarının sıkıntılarına dikkat çeken Yargıtay eski Başkanı Mehmet Uygun dün son yolculuğuna uğurlandı.

Kocatepe Camii avlusunda cenaze namazına duran Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu arasında sert bakışlar konuştu. Aksu, kendisinden önce namaz için saf tutmuş olan Sezer’in yanına geldiğinde herhangi bir tepki almayınca, eğilerek kendisini Cumhurbaşkanı’na göstermek istedi. Ancak Sezer’in duruşunda yine hiçbir değişiklik olmadı. Bunun ardından Aksu, hemen arkada duran Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok’a dönerek bir şey söyledi. Sezer bu sohbete de duruşunu hiç değiştirmeden tepkisiz kaldı. Aksu, çareyi Sezer’e sesini duyurmada aradı. Sezer, bu kez Aksu’ya doğru baktı; ancak sert bir ifadeyle bir şey söyleyip, eski pozisyonuna döndü, ardından da namaza durdu.

NAMAZDA SAF TUTTU
Uygun için ilk tören dün sabah Yargıtay’ın önünde düzenlendi. Sezer, Uygun’un eşi Dürdane, oğlu Mehmet Şerif ve kızı Esma’ya başsağlığı dileğinde bulundu. Saygı duruşunun ardından konuşan Yargıtay Başkanı Arslan, "Uygun, mesleğin onurunu ve adalet bayrağını hep yükseklerde tuttu. Onun fikirleri, yazmış olduğu kararlarda sonsuza kadar yaşacaktır. Hizmetleri hiçbir zaman unutulmayacaktır" dedi. Uygun için Kocatepe Camii’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Sezer, bu kez eşi Semra Sezer ile birlikte katıldı. Uygun için kılınan cenaze namazında Sezer de saf tuttu. Uygun’un naaşı, polisler tarafından taşınarak, cenaze aracına konuldu.

Arkadaşa son görev
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yargıtay Onursal 1. Başkanı Mehmet Uygun’un cenaze törenine eşi Semra Sezer’le katıldı. Son derece üzgün olduğu dikkat çeken Sezer, bir zamanlar Yargıtay’da beraber çalıştığı arkadaşına son görevini yaptı. Yargıtay Başkanı Osman Arslan ise Uygun için " Hakim gibi hakimlik yaptı" dedi. Sezer ile eşi Semra Hanım, Uygun’un eşi, oğlu ve kızına başsağlığı diledi. Uygun’un naaşı cenaze namazının ardından memleketi Gaziantep’e gönderildi. Cenaze, bugün Gaziantep’te toprağa verilecek. Sezer’in eline tören sırasında kolonya döküldü.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 04:35:03
Güncelleme :20 Temmuz 2006 Perşembe 05:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?