22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer'e bir dönem daha kal ricası

Dernek yönetiminde görev yapan aynı zamanda Sarar İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Nursel Yıldız Sezer'e öğrencilerinin, kendisinin bir dönem daha görev yapması yönündeki isteğini aktardı. Sezer'in de "Böyle bir şey olmaz" diyerek anayasal kuralı anımsattığı belirtildi.

Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle Çakar ve bereberindeki dernek yöneticileri dün Sezer'le görüştü. Tüketici Hakları Derneği Sezer'e "Tüketicilerin Acil Durum Raporu" başlıklı çalışmasını sundu. Raporda yer alan bazı önemli noktaları Sezer'e aktaran Çakar'ın, tüketicilerin en önemli sorunları arasında gıda, su, elektrik, telefon, ulaşım, doğalgaz, kömür gibi yakıtlardan alınan yüksek KDV'yi saydığı öğrenildi. Çakar piyasa gözetim ve denetiminin artmasını isterken, Sezer'in tüketicilerin daha bilinçli olması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Görüşmede önümüzdeki ay gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimi de gündeme geldi. Dernek yönetiminde yer alan Yıldız, Sezer'e, "Öğrencilerimizin size sevgi ve saygılarını getirdim. Bir dönem daha cumhurbaşkanlığı yapmanızı çok istiyorlar" dedi.

Sezer'in bu istek üzerine böyle bir şeyin olmayacağını söylediği öğrenildi. Yıldız, Milliyet'in konuya ilişkin sorusu üzerine, Sezer'in, TBMM'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağını, kendisinin de meclisin kararına saygı duyduğunu söylediğini öne sürdü.
Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 08:38:13
Güncelleme :16 Mart 2007 Cuma 08:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akkayaa IP: 88.233.117.xxx Tarih : 16.03.2007 09:03:10
belki sayın sezer kalmak ister ama bi alt tabaka istermi acaba atı istedikleri gibi koşturamazlar