22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sezer'in Özel Kalemi CHP'den aday

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile CHP'den siyasete atılmak için istifa edeceğini paylaştığını belirten  İbrahim Uysal, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bir dahaki sefere seni milletvekili olarak görmek istiyorum, başarılar diliyorum’ dedi” diye konuştu. Uysal, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan icazet almadığını da belirtti. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadından sonra bu kez de Özel Kalem'i  İbrahim Uysal  CHP'den milletvekili adayı..

İbrahim Uysal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında CHP'den aday adayı olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Eski Adalet Partisi Antalya Milletvekili Galip Kaya'nın toplantıya katılarak destek verdiği Uysal, solun kendini iyi anlatmasıyla iktidar olacağını söylerken, cumhuriyetin yaralarını CHP'nin saracağını söyledi. Uysal, CHP'nin yüzde 35- 38 oyla birinci parti olacağını ileri sürdü.

SEZER, BAŞARI DİLEDİ 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den herhangi bir destek alıp almadığına ilişkin soruya İbrahim Uysal, “İstifa etmeden önce izinleri olursa görevden ayrılacağımı, CHP'de politika yapmak istediğimi kendilerine söyledim. Diyaloğum olup olmadığını sordular. Antalyalı olduğumu halkla diyalog halinde olduğumu anlattım. İnşallah ikinci defa karşılaştığımızda milletvekili olarak buluşacağız” dedi.

İCAZET ALMADIM 

İbrahim Uysal, sıralamadaki yerinin ne olacağına ilişkin soruya, “Antalya'da ön seçim olacağını düşünüyorum ve kendime güveniyorum. Genel Başkan Baykal'ın icazeti söz konusu değil. Sıralamada bilgi, deneyim ve ilişkilerime güveniyorum. Partimin beni seçilebileceğim bir yerde değerlendireceğine inanıyorum” diye konuştu.

UYSAL KİM ? 

1956'da Antalya Korkuteli Osmankalfalar Köyü'nde doğan İbrahim Uysal, Hacattepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nü bitirdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çalışan Uysal, 2001 yılında Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü olarak göreve başladı. Ankara'da ‘Altı Ok' düşünce topluluğu kurucusu ve başkanı olan Uysal, Ankara'daki Antalyalılar Derneği'nin uzun yıllar yönetim kurulu üyeleği ve başkanlığını yaptı.



vatan
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 17:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fatih IP: 84.63.164.xxx Tarih : 25.05.2007 23:57:39
AKP li SECMEN olarak sasirmatik olagan birsey sayin sezeri iyi biliriz ISTERSE KENDILERIDE ADAY OLSUNLAR NE YAZAR HALK ARTIK SÖHRETE NAMA PIRIM VERMIYOR