15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Silahlı Kuvvetlerimizi kutluyorum'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin olarak, ''Gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur'' dedi.

Silahlı Kuvvetlerimizi kutluyorum...


Başbakan Erdoğan, İzmir'in Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilen DSİ'ye ait tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatının icra edildiğini anımsattı. Erdoğan, şunları söyledi:

''Bildiğiniz gibi verdiğimiz yetki doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine, örgütün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatını bu gece icra etmiştir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur.''

Hedeflerini vuran Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının ''sağ salim'' üslerine döndüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kara kuvvetlerimiz destek unsurlarıyla harekata iştirak etmiştir. Hedeflerin isabet oranlarını belirlemeye yönelik değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Bu harekatın icra ve planlamasında görev alan başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Kuvvet Komutanlarımız ve kahraman pilotlarımızı, tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarını şahsım, hükümetim ve milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum.

Biz hükümet olarak bölücü terör örgütüne karşı siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik bütün araçları en etkili biçimde kullanmakta kararlıyız. Ülkemizin, milletimizin birlik ve bütünlüğü, huzur ve selameti için verdiğimiz bu mücadele, içeride ve dışarıda aynı kararlılıkla devam edecektir.''

"Tezkere neyi gerektiyorsa o yapılıyor"

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi operasyonla ilgili olarak TBMM'de kabul edilen tezkerenin gereklerinin yerine getirildiğini söyledi.

Babacan Fransa'nın Başkenti Paris'e gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında Kandil dağı başta olmak üzere Kuzey Irak'taki PKK hedeflerinin bombalanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, sınır ötesi operasyonla ilgili tezkerenin TBMM'de çok büyük bir çoğunlukla çıkarıldığını belirterek, "Bu konuda hükümetimizi yetkilendirmesi söz konusu. Hükümetin de Türk Silahlı Kuvvetlerine yetki ve görev vermesi söz konusu. Şu anda bu konuştuğumuz çerçevede gereken neyse o yapılmaktadır" dedi.

TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMALARA İTİBAR EDİN

"Operasyon ABD ile paylaşılan istihbarat ile mi yapıldı" şeklindeki bir soru üzerine de Babacan, "Bu konularla ilgili 3 aydır çok sayıda açıklama yaptık. Şöyle geçmişe doğru bakarsanız, Başbakan'ın, ilgili bakan arkadaşların ve benim açıklamalarıma bir bakarsanız aslında bu soruların cevapları daha önceki açıklamalarda var" dedi.

Babacan, operasyon sırasında bazı köylerin de bombalandığı iddialarının hatırlatılması üzerine, "Siz Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamalara itibar edin" diye konuştu.

Babacan başka bir soru üzerine de, "Terörle mücadelede çok farklı enstrümanlar var. Siyasi, diplomatik, sosyo-kültürel, ekonomik ve askeri enstrümanlar. Bunların tümü gerektiği zaman gereken yerde zamanda miktarda kullanılmıştır. Bundan sonra da kullanılacaktır. Terörle mücadele kapsamlı ve çok boyutlu bir mücadeledir bunun gereği neyse yapılmaktadır ve yapılacaktır" diye yanıt verdi.

aa/anka
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 14:04:49
Güncelleme :16 Aralık 2007 Pazar 23:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?