20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

‘Şile’ye 6 şeritli yol’ sözü

Terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu’ya yapılan yatırımlardan rahatsız olduğunu belirten Başbakan, ’İnadına yatırımlar devam edecek. İnadına daha ileri demokrasi olacak‘ dedi


Şile’de toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında gözlüğüne arı kondu. Açılışta Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Çelik’le de bir süre sohbet etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan yatırımlardan rahatsız olduğunu belirterek, "Terör ne diyor biliyor musunuz? 'Sen niye geliyorsun Muş'a, Van'a, Hakkâri'ye, Diyarbakır'a yatırım yapıyorsun? Buranın hayat standartlarını niye yükseltiyorsun?' Terör örgütü ve terörist bundan rahatsız.
İnadına bu yatırımlar devam edecek. Benim insanımı yaşam standardı yükselecek. İnadına daha ileri demokrasi olacak. İnadına daha ileri özgürlük olacak bu ülkede" dedi. 

Başbakan Erdoğan, dün Şile'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şile Belediyesi tarafından yapılan yatırımların toplu açılış törenine katıldı.

‘Yanlışları bumerang gibi dönecek’
Erdoğan yaptığı konuşmada, "Doğu ve Güneydoğu şu anda şantiye alanı. Terör örgütünün elindeki malzeme alınıyor. Paniklemeleri, tahrikleri, kışkırtmaları bu yüzden. O kadar ileri gittiler ki, artık 6-7 yaşındaki çocukları araziye sürüyorlar. Bu yanlışları onlara bir bumerang gibi dönecektir. 

Buradan bir kez daha özellikle bunu ifade etmek istiyorum. Bu işin bedeli ne olursa olsun, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Kardeşliğimize, dostluğumuza, bütünlüğümüze nifak sokmaya çalışanlara asla prim vermeyelim. Bu millet bir ve olanlara cevabını veriyor, verecektir" dedi

‘Şile’ye 6 şeritli yol’ sözü
Konuşmasında Şile'de yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, başkaları gibi bir açılış değil, toplu açılışlar yaptıklarını belirterek, "Ulaştırma Bakanımıza verdiğim talimatla Hazine arazimizin olduğu yerlerde üç gidiş üç geliş yapacağız. İki gidiş iki geliş bize yetmiyor. Yarın bu yollar da yetmeyecek " dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 16:29:02
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 16:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?