22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Şimdi değil, daha sonra...'

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, mazbatasını almaya geldiği Kayseri’de nostalji yaşadı. Partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Gül, sünnetçisi İbrahim Çavuş’un torunu çocukluk arkadaşı Ahmet Sipahioğlu ile özlem giderdi.

Gül, kendisine Cumhurbaşkanlığıyla ilgili yazılan şiiri “Yok, yok. Daha değil. Bu şiir şimdi okunmaz, sonra” diye birinci kıtasından sonrasını okutturmadı.

Günübirliğine Kayseri’ye gelen Abdullah Gül, mazbatasını alıp, kentten üzerinde Türkiye Cumhuriyeti yazılı ‘Ata’ uçağıyla ayrılıncaya dek, sevenlerinin birlikte fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı. Yaklaşık 150 kez tekrarlanan fotoğraf çekimlerinde ter içinde kalan Gül, sonunda ceketini çıkarttı.

ÇOCUKLUK ARKADAŞI

Kültürpark’ta onuruna verilen kokteyle katılan Abdullah Gül, Hacısaki Mahallesi'ndeki, kendi deyimi ile ‘Bebelik arkadaşı’ televizyon parçaları satan ve tamirini yapan Ahmet Sipahioğlu ile karşılaştı. Bakan Gül, kendisine ‘Abdullah’ diye hitap eden, elini omuzuna atan arkadaşına “Gel ağa, gel” diye karşılık vererek, “Küçükken az mı bilye oynadık. Biz, bilyeye yerel deyimle camdan yapıldığı için cıncık derdik. Ahmet’le az cıncık kırmadık. Ahmet’in dedesi İbrahim Çavuş diye tanınırdı” dedi.

Gül’ün gazetecilere “İbrahim Çavuşu tanırsınız değil mi?” dediği kişinin, kendisini de sünnet eden semtin en önemli sünnetçisi İbrahim Sipahioğlu olduğu ortaya çıktı.

BOZKURTLA ARANIZ NASIL?

Kültürparktaki kokteyl sırasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Şehit Dr. Ulucan Dayan İlköğretim Okulu izcilerinden Mehmet Halise ile fotoğraf çektirip, yanağını okşadı.

MHP’nin Cumhurbaşkanlığı konusunda TBMM’deki oylamalara katılacağını açıklamasıyla ilgili, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Gül, bu sırada “Yavrukurtlarla aranız iyi. Meclis'te Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılacaklarını açıklayan bozkurtlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu da gülerek, yanıtsız bıraktı.

Abdullah Gül, daha sonra yanına gelen ve sıraya dizilen izcilerle görüşerek, “Ben sizin gibi hiç izci olamadım” dedi. Gül, izcilere izci selamı vermeye çalışırken, etrafındaki partililer “Aman bakanım, yanlışlıkla Bozkurt selamı vermeyin” diye espri yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI ŞİİRİNİ OKUTMADI

Partili milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle de fotoğraf çektiren Gül’e, partili kadınlardan Ayten Saçcıoğlu, elleriyle yapıp getirdiği bir tepsi tandır böreğinden tattırdı. Gül’e AKP Özvatan İlçe Başkanı Adnan Ünal, bir şiir okumak istediğini söyledi. Bakan Abdullah Gül de, yazılan şiirin okunmasını istedi. Gül, ‘Saçın benzer saçımıza/ Kervan kattın göçümüze/ Bugün yine içimize/ Sayın Cumhurbaşkanı hoşgeldiniz’ demesi üzerine Adnan Ünal'a müdahale ederek “Yok, yok okuma. Daha değil. Bu şiir şimdi okunmaz, sonra” diye şiirin devamını okutturmadı.

Şiirin ikinci ve üçüncü kıtalarında ‘Bülbül oldum Gül dalına konarım/ Ayrılmam, etrafında dönerim/ Reisi Cumhur olmazsan yanarım/ Sayın Cumhurbaşkanım hoşgeldiniz. Bugün içimizde Gül’ümüz/ Şekerimiz, şerbetimiz, balımız/ Başka yıla erteleme yolumuz/ Sayın Cumhurbaşkanımız hoş geldiniz’ dizelerinin bulunduğu öğrenildi.
DHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2007 Cumartesi 11:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?