19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Şimdi tatil zamanı

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından AKP Meclis’in tatile girmesi için harekete geçti.

Muhalefet partileriyle görüşen AKP, belirlediği 7 tasarı ve teklifin bugün ve yarın yasalaştırılmasının ardından Meclis’in tatile girmesi talebinde bulundu. AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Meclis’in tatile girmesi konusunda gruplar arasında anlayış birliği oluştuğunu söyledi.

AKP Grup Başkanvekilleri, Anayasa Mahkemesi’nin dün verdiği kararın ardından bugün Meclis’in tatile girmesi için harekete geçti. AKP Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Mustafa Elitaş, MHP, CHP ve DTP ile görüşerek öncelikli olarak belirlenen 7 tasarı ve teklifin bugün ve yarın yasalaştırılması ve ardından da Meclis’in tatile girmesi konusunda uzlaşma aradı. MHP ve DTP ile mutabakat sağlanırken CHP, Atatürk Orman Çiftliği, TÜBİTAK ve Elektronik Haberleşme ile ilgili tasarı ve teklifler konusunda itirazları bulunduğunu ve CHP’nin önergeleri doğrultusunda düzenleme yapılmasını istedi.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, 7 tasarı ve teklifin bugün ve yarın Genel Kurul’da görüşülmesinin ardından Meclis’in tatile girmesini istediklerini belirterek “bu konuda gruplar arasında anlayış birliği oluştu” dedi.

anka
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 13:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?