16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sınırda askeri hareketlilik artıyor

İlkbahar mevsimiyle birlikte Kuzey Irak sınırında alınan askeri tedbirlerin artması, askeri hareketliliği de beraberinde getiriyor. Bu hareketlilik artık tren istasyonlarında da görülmeye başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak sınırında bölücü terör örgütü militanlarının Türkiye'ye sızmasını önlemek için bölgeye asker yığmaya devam ediyor. Bu amaçla Türkiye'nin dört bir yanından askeri birliklerde bölgeye sevk edilmesi sürüyor.

Bu amaçla önceki gün 6. Kolordu Komutanlığı'na bağlı bir askeri birlik Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne sevk edildi. Sabahın erken saatlerinde Adana Tren Garı'na gelen birlik, demiryolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gönderildi.

Önce trenlere askeri teçhizat ve mühimmat yüklendi ardından da askerler trene bindi. Askeri sevkıyat sırasında geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı gözlendi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Irak yönetiminin Kuzey Irak'ta Türkiye aleyhine faaliyet gösteren silahlı terör örgütü unsurlarına karşı seyirci kalması nedeniyle, TSK sınırda kendi önlemlerini artırıyor. 

Bir sınır hareketinden çok, Türkiye'nin sınırdaki güvenlik önlemlerini artırması olarak değerlendirilen askeri hareketliliğin nisan ve mayıs ayı boyunca da devam etmesi bekleniyor.

Sabah/CHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 11:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ışıl IP: 88.243.214.xxx Tarih : 9.04.2007 11:51:36
herkeze merhaba ben bir öğrenciyim ve ülkenin bu yönetimini şaşkınlıkla izliyorum güçlü biz Atatürkle anafartaları fet edelim birkaç kendini bilmez azınlık türk ordusuna tehditler savursun bu ülkede demokrosi olduğuna pek fazla inanmıyorum 'demokrasi' başkalarının haklarına müdahale etmemek değilmi neden tüm ülkelerin sinsi bakışları bizim üzerimizde sınırlar genişletilir ülke askerlerinin yaşadıkları düşünülmez 5 şehit verdik nefes kadar yakın bir zamanda güneydoğu bölgesi artık biliçlendirilmeli tabiki fikirlerini savunmalılar fakat yeter demek istiyorum artık bu terör denen saçmalığa bilinçli gençlik vizyonlu gençlik istiyorum msn gençliğe hayır artık birşeyler söyleyebilelim