15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Sınırötesi için planlar hazır!'

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, olası bir sınırötesi operasyonu konusunda planının hazır olduğunu açıkladı. Gül, “Genelkurmay’la bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimizi kararlaştırdık. Bunlar şu anda devlet sırrıdır, söylenmez” dedi.


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, NTV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanlığı seçiminin iptaline neden olan Anayasa Mahkemesi’nin 367 oy şartıyla ilgili kararında hukuki ilkeleri gözardı ettiğini, ancak dün aldığı kararda bunu bertaraf ettiğini söyledi.

Gül, “Tüm olanlardan Anayasa Mahkemesi üyeleri de rahatsız olduki hukuka göre hareket etmenin, mahkemenin prestiji ve Türkiye’nin yararına olacağına farkettiler” dedi.

Bundan sonra yaşanacak süreçte belirsizlikler olduğunu belirten Gül, hukukçulara bir çalışma yaptırdıklarını söyledi.

Gül, yeni cumhurbaşkanının Meclis tarafından seçilmesinin de halk tarafından seçilmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Gül, yeni Meclis’in cumhurbaşkanını seçememesi durumunda “Yeniden erken seçime gidilebileceğine” de dikkat çekti. Gül, gerekirse refarandum sürecinin öne çekilebileğini de belirtti.

Gül, K.Irak’a yönelik olası bir sınırötesi operasyonu konusunda ise “Genelkurmay’la bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimizi kararlaştırdık. Hangi şartta ne yapılacağı bellidir. Bütün senaryolar belli. Bunlar şu anda devlet sırrıdır, söyleyemeyiz” dedi.

Bakan Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise, “İhtiras içinde hareket etmiyorum, ama meydanlar adaylığımın sürdüğünü gösteriyor” diye konuştu.

ntv
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 16:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?