22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sınırötesi için tezkere geliyor iddiası...

Sınırötesi için tezkere geliyor iddiası ...


Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Sezer’le perşembe günü yapacağı olağan görüşmenin bugüne alınarak yapılması, hükümetin tezkere için Meclis’i seçim öncesinde toplayabileceği iddialarını gündeme taşıdı.

NTV'nin haberine göre AK Parti kulislerinde seçim öncesinde sınırötesi operasyon için Meclis’den tezkere çıkartılması tartışılıyor.


Başbakan Erdoğan’ın normalde perşembe günleri gerçekleştirdiği haftalık olağan görüşme bu kez Salı gününe alındı.


Başbakanlık kaynakları Erdoğan’ın perşembe günkü yoğun miting programları nedeniyle görüşmenin salı gününe alındığını belirtiyor.
Ancak Erdoğan ile Sezer en son 14 Haziran tarihinde biraraya gelmiş, sonraki görüşmeler iptal edilmişti. Görüşmenin bu kez iptal edilmemesi, salı gününe kaydırılması farklı yorumlara neden oldu.


AK Parti kulislerinde seçim öncesinde sınırötesi operasyon için Meclis’den tezkere çıkartılması tartışılıyor.


İddialara göre Hükümet, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelen talepler doğrultusunda seçim öncesinde Meclis’i toplayıp sınırötesi operasyon için tezkere çıkartmayı planlıyor.


9 Temmuz pazartesi günü Bakanlar Kurulunun toplanıp tezkereyi Meclis’e gönderebileceği, aynı gün veya 12 Temmuz perşembe günü Meclis’in toplanarak tezkereyi geçirebileceği ileri sürülüyor.


Hükümet kaynaklarınca doğrulanmayan ancak AK Parti kulislerinde hafta sonundan beri tartışılan bu olasılık Başbakan Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkması ile daha da arttı. Görüşmede, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Sezer’e tezkere ile ilgili bilgi vermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.


Kimi AK Parti kurmayları böyle bir tezkerenin hem askerin elini kuvvetlendireceğini hem de muhalefetin elindeki seçim kozunun alınacağını savunuyor.


Ancak kimi önemli isimler ise tezkere geçirilmesinin harekat beklentisini arttıracağını ve hükümetin “Tezkereyi çıkardınız harekat düzenleyin'' baskısıyla karşı karşıya kalacağını savunuyor.


AK Parti kaynakları, tüm bu tartışmalardan sonra hükümetin tezkere geçirme kararı alırsa, Meclis’te zorlanmayacağını belirtiyor.
Seçim listelerinde yeralmayan milletvekillerinin de teskere oturumuna katılacağı, ayrıca CHP’nin de desteğiyle tezkerenin büyük çoğunlukla Meclis’ten geçeceği belirtiliyor.

Kapusuz: "Tezkere gönderilirse gereğini derhal yaparız"

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, sınır ötesi harekat için Meclise bir tezkere gönderilmesi durumunda, gereğinin derhal yapılacağını söyledi.

Kuzey Irak'a asker gönderilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresini ele almak için Meclisin olağanüstü toplantıya çağrılacağı iddialarıyla ilgili soruları yanıtlayan Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Perşembe günü yapacağı olağan görüşmenin bugün gerçekleştirilmesinin tezkereyle ilgili olmadığını, Başbakan Erdoğan'ın programları gereği böyle bir uygulama yapıldığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan ve partisinin önde gelen isimlerinin, başından beri "Terörle mücadele konusunda, bu bataklığının kurutulması konusunda her türlü tedbir, masanın üzerindedir. Gereği, gerektiği zaman yapılır" dediklerini anlatan Kapusuz, şöyle konuştu:

"Bunun içerisinde sınır ötesi harekat da söz konusudur. Bu konularla ilgili olarak, Hükümetimiz, zamanlamasını güvenlik güçleriyle beraber sıkça takipteler. İhtiyaç duyulması halinde bu adım atılır. Meclisin toplanmasında problem olmaz. Karar alınmasında bir problem olmaz. Bu, Hükümet ile güvenlik güçlerinin birlikte yürüttükleri önemli bir iş. Meclise böyle bir tezkere gönderilirse, gereğini derhal yaparız."


İLK HABER

Başbakan Erdoğan Köşk'e çıktı, kulisler hareketlendi ...


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi sona erdi.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme 35 dakika sürdü.





ntv/ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 18:25:30
Güncelleme :3 Temmuz 2007 Salı 18:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neset yaman IP: 88.229.250.xxx Tarih : 4.07.2007 02:17:17
akılları başlarına yeni mi geldi .. reyting yapma sayın r.t.e yapmaaaaaa millet biliyor seni artık az kaldı