19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Şırnak'tan birlik çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta partisinin il kongresine katıldı. Elektriğin 3 kez kesildiği kongre salonunda vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin huzuru, mutluluğu için el ele dayanışma içerisinde çalışalım, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve elektriğin 3 kez kesildiği AK Parti Şırnak İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eş başkanı olduğu Medeniyetler İttifakı Projesi'ni İspanya ile birlikte sürdürdüklerini ve ayrı dinlere sahip olduklarını belirterek, "Biz öyle bir inanca sahibiz ki insanları birbirinden ayırmak mümkün mü? Etnik ayrımcılık diye bir şey var mı, olabilir mi? AK Parti'nin 3 tane kırmızı çizgisi var. Birincisi etnik milliyetçiliğe hayır, ikincisi bölgesel milliyetçiliğe hayır, üçüncüsü dinsel milliyetçiliğe hayır" dedi. 

Vatandaşlara "Yunus" gibi olmalarını tavsiye eden Erdoğan, tüm insanları yaratandan ötürü sevmelerini istedi. Erdoğan, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini ifade ederek, "Önünde sonunda gideceğimiz yer toprak değil mi? Oradan gelmedik mi? Önünde sonunda mezarı açacaklar, mezara gitmeden önce musallaya koyacaklar. Burada hiç kimse 'Başbakan niyetine' demeyecek 'er kişi niyetine' diyecek. Bana da diyecekler, çoban Ahmet'e, Mehmet'e de diyecekler. Ondan sonra en yakının bile 1 gün ağlar, 1 hafta ağlar, 1 ay ağlar. Ondan sonra bir daha semtine uğrayan olmaz. Eğer hoş seda bıraktıysan ne ala, bırakmadıysan yandın" diye konuştu. 

Türkiye'ye hizmet için çalıştıklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin huzuru, mutluluğu için el ele dayanışma içerisinde, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim" diye konuştu. Vatandaşlardan bir isteği olduğunu söyleyen Başbakan, "Ben sizden şunu istiyorum. Kendinize şunu sorun; dün mü daha iyiydiniz bugün mü daha iyisiniz? Eğer dün daha iyi diyorsanız, bizi bırakın, ama bugün daha iyi diyorsanız birlikte yürüyeceğimiz daha çok yolumuz var. Çünkü biz aldatmadık, aldanmayız. Bu kardeşiniz vatanı için nasıl terliyorsa, sizin de bizimle birlikte terlemenizi istiyor" diye konuştu. 

Kendileri iktidara gelmeden önce asgari ücretle 187 kilogram ekmek alındığını, bugünse 300 kilogram ekmek alındığını ifade eden Başbakan Erdoğan, enflasyonun yüzde 30'lardan 2005 sonu itibarıyla yüzde 7.7'ye düştüğünü, borçlanma faizinin yüzde 69'dan 2005 sonu itibarıyla 13.5'e kadar indiğini kaydetti. 

Sağlık alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Erdoğan, SSK hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı hastanelerini birleştirdiklerini, SSK'lıların da eczanelerden ilaç alabildiğini anımsattı. Erdoğan, sosyal güvenlik alanında yeni çıkardıkları yasayla her doğan çocuğun sigortalı olacağını söyledi. Buna ana muhalefet partisinin muhalefet ettiğini kaydeden Erdoğan, "Sana ne yahu, sana mı sordular?" diye konuştu. Erdoğan, bu konuda hesaplarını iyi yaptıklarını, kaynakları hortumculara değil, millete aktardıklarını dile getirdi. 

Fakir, fukaraya üşümesin diye kömür gönderdiklerini kaydeden Erdoğan, "Valiliklere de şu talimatı verdik. Bizim fakirimizi de onurludur onların ayağına gideceksiniz. Onları kapınıza getirmeyeceksiniz. Bitmedi, 3 yıldır ilköğretimdeki öğrencilerimize ders kitabı dağıtıyoruz. Şimdi de liselerdeki öğrencilerimize ders kitabı dağıtacağız. Fakat ana muhalefet bundan rahatsız. Fakire veriyorsunuz anlıyoruz da zengine neden veriyorsunuz diye bizi eleştiriyorlar. Yahu öğrencinin zengini fakiri olur mu?" ifadesini kullandı. Bu sırada "Kıskananlar çatlasın" şeklinde slogan atanlara Başbakan, "Yok ya çatlamasın. Bizim çatının altı çok geniş, onlar da bir gün bize lazım olur" şeklinde cevap verdi. 

"Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çerçevesinde ailelerin çocuklarını okula göndermelerini isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz size yardım ediyoruz. İlköğretimdeki kızlarımıza 18, erkeklere de 22 YTL para veriyoruz. Lisedeki kızlarımıza 39 YTL, erkeklerimize 28 YTL veriyoruz. Parayı kime veriyoruz, tabii ki annelere. Babaya verirsek duman olur diye korkuyoruz" değerlendirmesini yaptı.
Erdoğan, konuşmalarının ardından Şırnak Valiliği'ne geçti.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 15:23:26
Güncelleme :4 Haziran 2006 Pazar 15:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?