26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Siyasetin Ebu Cehil'i!

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ‘savcılar barış için hesap mı soracak?’ yönündeki açıklamasıyla cumhuriyet savcılarını tehdit ettiğini iddia etti. Vural, "Bu ülke hukuk tanımayan, suçu teşvik eden, terörü ve terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir Adalet Bakanın da gördü. Bu millet kahrolmasın da kim kahrolsun?” dedi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, dün Karabük İl Özel İdaresi’ne ait resmi araçlarla, vatandaşlara kumanya paketleri karşılığında AK Parti üyelik formu imzalatıldığına ilişkin olduğunu iddia ettiği görüntüleri izletti. Vural, “Bu kadar utanç verici, bu kadar rezilce bir siyaset ancak AKP’ye yakışır. İşte AKP, bu milletin basınını, esnafını, sivil toplum örgütünü, meslek örgütlerini ve yargıyı baskı ve tehdit altına alıp; vatandaşları da iki torba kömürle, iki torba makarnayla üye yapacak kadar aşağılaşmıştır. Nüfus cüzdanını alıp AKP’ye üye yapıyorlar. Ayaklarımın altına alıyorum böyle siyaseti” dedi.

Bu görüntülerin dün Karabük’te Soğuksu Mahallesi’nin TOKİ mevkiinde çekildiğini belirten Vural “Bu bir seviyesiz siyaset belgesidir. Türkiye’nin her yerinde kömür, kumanya dağıtılırken de bunlar yapılıyor. Böyle bir siyasetle mücadele edeceğiz. Sülük, iki çeşit olur biri doyunca bırakan türdendir; bunlar delikli sülük, doymak bilmiyorlar, bu milleti kurutuncaya kadar yapıştılar. Yazık günah” dedi.

“ADALET BAKANI CUMHURİYET SAVCILARINI TEHDİT ETTİ”
Vural, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ‘Bir savcı çıkıp barış için hesap mı soracak? Bu suçsa ben burada bu suçu işliyorum’ sözlerine de tepki gösterdi. Vural “Suç işlediğini itiraf eden bir Adalet Bakanı. O bakımdan hiç kimse ‘Türkiye’de hukuk var’ demesin. Adalet Bakanı PKK’ya ve bölücülere bu şekilde mesaj vererek açlık grevindeki gibi şantaja boyun eğmiştir. Adalet ve hukuk da PKK’ya teslim edilmiştir. Sözde ‘barış’, sözde ‘silahlar sussun’ adı altında hukuk ayaklar altına alınmaktadır. Bebek katillerini korumak, buna göz yummak, devleti yıkmak için kurulan terör örgütünü savunmak, bunlara yataklık etmek ve vatana ihanet dünyanın her yerinde suçtur. Ama Adalet Bakanı ‘ben bu suçu işliyorum’ diyor. Bu şekilde Cumhuriyet savcılarını tehdit etmişlerdir” dedi.

Bakan Ergin’in bu sözlerinin cumhuriyet savcılarına, ‘yüreğiniz yetiyorsa, sıkıyorsa gereğini yapın’ demekten başka anlam taşımadığını belirten Vural, “Bu ülke hukuk tanımayan, suçu teşvik eden, terörü ve terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir Adalet Bakanın da gördü. Bu millet kahrolmasın da kim kahrolsun?” diye konuştu.

VURAL, CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRDI
Adalet Bakanı Ergin’e, bu sözleri söyleme yetkisini hangi kanundan aldığını soran Vural, “Yüreğin yetiyorsa parlamentoya getir. Siz zorbalıkla hukuk mu oluşturmak istiyorsunuz? Ne yapacaksınız? ‘Mafya bekliyor, savcı hareket etmesin’ mi diyeceksiniz? Uyuşturucu tacirleri bekliyor orada, savcı hareket etmesin’ mi diyeceksiniz? Bu millet kime güvenecek? Hırsızlık, gasp yapanlar Adalet Bakanına “Bizim ne suçumuz var, bizi de görmezden gelin’ demeyecek mi?” şeklinde konuştu.
Savcılara, gerektiğinde cumhuriyeti korumak için başbakandan, bakandan, veliden bile hesap sormak için ‘cumhuriyet savcısı’ denildiğini belirten Vural, “Ey cumhuriyet savcıları işte o gün bugündür” dedi.

Adalet Bakanı Ergin’in, Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasının söz konusu olamayacağına ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Vural, “Öcalan’ı zaten serbest bırakmak istiyorlar. Bu sürecin sonunda bırakın yeniden yargılanmasını, serbest bırakılması için söz verdiler. Amaç ve hedef PKK’ya ve Öcalan’a af getirmektir. Sorun, bu millet iradesi bir yıl içinde tecelli edeceği için, bu bir yıl içinde PKK ile seçim işbirliği yapmaktır. Dolayısıyla Öcalan’ın ve PKK’nın affıyla ilgili adımları milletin hazım derecesine göre sahneye getirecekleri açıktır ve nettir” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN ‘EYALET’ AÇIKLAMASI
Başbakan Erdoğan’ın iktidarda olmaları halinde 2023’te eyalet sistemini düşünebileceklerine ilişkin açıklamasını da değerlendiren Vural, “Başbakan zaten Başkanlık sistemiyle eyalet ve federasyon yapmayı istiyor. Milletimizi etnik kimliklere göre ayırmak üniter devlet yerine eyalet ve federasyon tipi bir yapılanma, cumhuriyeti yıkma projesinin AKP eliyle gerçekleştirilmesidir. Hedefi de, hayali de budur” dedi.

“SİYASETİN EBU CEHİL’İ; YÜZÜNÜ ŞEYTAN GÖRSÜN”
Vural, bir gazetecinin ‘AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik, ‘Evladı yok ki, evlat acısın nereden bilsin’ dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine, “Çelik dediğiniz ‘şeytanla görüşürüm’ diyen, BDP sözcüsü, PKK sözcüsü mü? Kimdi o?” karşılığını verdi. Aynı gazetecinin ‘Genel Kurul’da karşılaşmıyor musunuz?’ sorusu üzerine Vural, “Yüzünü şeytan görsün” cevabını verdi.

Böyle bir lafı kullanan kişinin siyasetin ‘Ebu Cehil’i olduğunu söyleyen Vural, şunları kaydetti:
“İblis ulağı Hüseyin Çelik bilmelidir ki; senin genel başkanın avare avare belediye sporda top koştururken, senin gibi fitneciler o günlerde saklandıkları deliklerinden sokağa çıkmazken, Sayın Bahçeli’nin evladı gibi, kardeşi gibi sevdiği, omuz omuza mücadele verdiği kardeşlerinden öte bildiği 5 bin dava arkadaşı vatan, millet, bayrak için şehit düşmüş, idam sehpalarında can vermiştir. İdam sehpasında can verenlerin siz ancak mektuplarını okuyabilirsiniz. Onların imanını, onların Allah yolunda, Türk milliyetçiliği davası için yürüttüğü mücadeleyi bilemezsiniz. Siz o zaman ‘Ergün Plak’tınız. Bu hareket 44 yıldır şehadet şerbetini içerken, sizin gibi samanlıkta saklananlar asıl bu acıdan bihaber olanlardır. Sizler, ‘bölücüler için ağlamayan insan değildir’ dediniz. Siz ancak PKK’lılara, bölücülere ağlar; Irak’ı işgal eden ABD evlatlarının sağ salim evlerine dönmeleri için duacı olur, onların acısını yaşarsınız. Size vatan evlatları için ağlamak nasip olmadı, olmayacak da. Asıl bu milleti tarihinden, adından, imanından, kimliğinden, inancından, toprağından kopartmak isteyenler zürriyetsizdir.

 Çocuk sahibi olup olmamak nasip ve Cenab-ı Hakk’ın takdiridir. Allah evlat nasip ederse de hayırlısını versin. Vatan ve millet sevgisi ile dolu evlat versin. Yıksa iblisler,e şeytanlarla görüşüp, milletin maddi ve manevi değerlerine saldıranlardan olmasın. Allah salih evlatlar nasip etsin.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, ‘ülkenin bölünmemesi için risk aldıkları’ yönündeki açıklamasını da değerlendirerek, “Aidiyet duygusun ortadan kaldırmak isteyen bizatihi AKP olmuştur. Bu miletin evlatlarını etnik kimliklerine göre ayırmak, milli kültünü, kimliği, devleti ayrıştırma AKP eliyle bu safhalara kadar getirilmiştir. AKP siyasal Kürtçülükle, bölücülük projeleriyle milletin arasındaki sosyal mesafeyi açan politikaları tatbik etmiştir. Bu bir itiraftır” dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2013 Perşembe 17:15:04
Güncelleme :28 Mart 2013 Perşembe 17:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?