19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Siyasilerden 'af' tepkisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ev hapsini affetmesi siyasiler tarafından da olumlu karşılandı. AKP, CHP ve MHP’liler, “Hastalığı raporlarla tespit edilmiş birisinin hapis yatması doğru değil” görüşlerinde birleştiler.
Siyasiler Erbakan’ın “affıyla” ilgili kararı ANKA’ya değerlendirdiler.

-AKP : HAYIRLI OLSUN-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat: “Sayın Cumhurbaşkanı sınırlı bir yetki kullandı. Başbakanlık yapmış, 80 küsür yaşın üstünde ve hasta. Bunların ötesinde yasalar Cumhurbaşkanına böyle bir yetki veriyor, ancak bu yasa sınırlı. Adli tıp tarafından hasta olduğu tespit edildikten sonra gerekli belgeler sağlandıktan sonra Cumhurbaşkanı yetkisini kullanıyor. Hayırlı uğurlu olsun.”

-CHP : CUMHURBAŞKANI YETKİSİNİ KULLANDI-

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay: “Söz konusu davadan Cumhurbaşkanı Gül de yargılanıyordu. Burada af yetkisi Cumhurbaşkanına ait. Cumhurbaşkanı bu davada yargılanan eski genel başkanına bir borcunu ödemiş oldu. Yetkisini kullanmıştır. İşlediği suç bir yana, ortada hastalık ve bir sağlık durumu var.”

-MHP : HASTA BİRİSİNİN HAPİSTE TUTULMASI DOĞRU DEĞİLDİ-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici: “Sayın Erbakan’ın hastalığı raporlarla tespit edilmiş. Şahsen bir mahzuru yok. Hasta ve yaşlı birisinin hapiste tutulmasını doğru bulmuyorum. Başbakan olması bir şey değiştirmez. Hasta haliyle hapis yatması doğru değil.”

anka
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 15:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?