22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Siz Saddam'dan daha zalimsiniz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Kurban Bayramı'nda idam edilmesini eleştirerek, “Tabiri caizse Müslümanlara gözdağı vermek istiyorlar. Bu hakikaten fevkalade alçakça bir anlayışı ortaya koymaktadır” dedi.

Kutan, Kurban Bayramı dolayısıyla, partisinin Ankara İl Başkanlığında partililerle bayramlaştı. Bayramlaşmadan önce bir konuşma yapan Kutan, Türk ve İslam dünyasının bayramını kutladı. İslam aleminin bu bayramı da acılar içinde karşıladığını kaydeden Kutan, Afganistan, Irak, Filistin, Lübnan, Sudan, Keşmir, Çeçenistan ve Somali'de sömürü olduğunu, kan ve gözyaşı döküldüğünü belirtti.

“Filistin'de, Irak'ta kukla yönetimlerin görev başında olduğunu” ifade eden Kutan, Saddam Hüseyin'in idam edilmesi konusunda da eleştirilerde bulundu. Saddam Hüseyin'in zalimliğinin aşikar olduğunu belirten Kutan, ancak ABD'nin, İngiltere'nin ve İsrail'in Saddam Hüseyin'den daha suçlu olduğunu söyledi. Kitle imha silahları olduğu gerekçesiyle Irak'a saldırıldığını, ancak bunun asılsız olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Kutan, “Saddam acaba bugüne kadar kaç kişiyi haksız yere katletmiştir? Diyelim ki 10 bin kişiyi... Peki ABD, İngiltere, İsrail yandaşları Irak'ta kaç kişinin ölümüne sebebiyet verdiler. Tam 650 bin kişi.... Demek ki siz Saddam'dan çok daha zalimsiniz” diye konuştu. Saddam Hüseyin'in 130 Şii'nin katledilmesi nedeniyle idam edildiğini kaydeden Kutan, daha büyük suçlamalar olmasına karşın bunların mahkemeye yansımadığını kaydetti.

Saddam Hüseyin'in Kurban Bayramı'nda idam edilmesini eleştiren Kutan, “Bu insan idam edilecekse, bütün Müslümanları hedef alacak, rencide edecek tarzda bayramın birinci günü mü idam edilir? Tabiri caizse Müslümanlara gözdağı vermek istiyorlar. Bu hakikaten fevkalade alçakça bir anlayışı ortaya koymaktadır” dedi.

“KENDİSİ SÖYLEDİ”

Saddam Hüseyin'in zalim olduğunu kendi ağzından da bizzat duyduğunu ifade eden Kutan, yaşadığı bir olayı anlattı. Kutan, 1996 yılında Necmettin Erbakan'ın Başbakan olduğu dönemde ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Bağdat'a gittiklerini, orada Devlet Planlama Teşkilatına benzer bir teşkilatın başındaki kişiyle alınacak önlemleri kendisinin bizzat görüştüğünü ifade etti. Kutan, şöyle devam etti:

“1997 yılında Erbakan hocamızla beraber Hicaz'daydık. Bir rica geldi, ticareti biraz daha geliştirmek bakımından acaba Türkiye'ye dönmeden Bağdat'a uğrar mıyız diye. Gittik, yine müzakereler yapıldı. Yalnız o sırada benimle müzakere yapan zat yoktu. Sordum 'ne oldu' diye. Saddam Hüseyin dedi ki 'O benim akrabamdı, ama fitne işlerine girdiği için idam ettirdim'. Bunu o kadar rahatlıkla söyledi ki, ben dondum adeta. Böyle bir zalimdi ama Irak'ta rejimle alakası olmayan, Baas düzenine karşı olmayan insanlar arasında tam bir huzur vardı. İnsanlar 'yarın benim başıma ne gelecek' diye endişe taşımıyordu. Peki şimdi ne durumda? Yarın başına ne geleceğini bilmiyor. Tam bir kaos içinde. Irak neredeyse üçe bölündü. Tam parçalanmaya gidiyor. Bir süre sonra Irak halkının büyük bir bölümü Saddam'ı arar hale gelecek.”

Kutan, “Saddam'ın idam edilmesinden İslam aleminin ve bazı İslam ülkelerinin başındaki kukla yönetimlerin önemli dersler alması gerekiyor” dedi. Konuşmasının ardından Kutan, partililerle bayramlaştı.

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2007 Pazartesi 18:24:29
Güncelleme :1 Ocak 2007 Pazartesi 18:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmaz IP: 88.229.42.xxx Tarih : 2.01.2007 11:44:10
148 kisinin ölümünden sorumlu tululan saddam huseyin idam edilirken acaba 35.000 kisinin ölümünden ve bir ülkenin milli servetininin heba edilmesinden sorumlu hain terorist ocalan ın neden idam edilmedigini anlamıs değilim.avrupa birligi ve abd bizde idamı yasaklatırken neden ırak ta bir ülkenin cumhurbaskanını derdest ederek düzmece bir mahkeme ile hemen hemde kutsal bir günde idam ettirdiler.bakın mahkeme baskanlarına bakın yargıca bakın saddamın besledigi ve saddamın ülkesine ihanet eden kürtlerden birisi özellikle kürtlere ne kadar yüz veriyorlar bakın dikkat edin aynı bizde ki hain kürtlere verilen imtiyazlar gibi ne üretiyorlar da ne istyior bu kürtler ihanetten baska birsey yapmıyorlar yasadıkları ülkeler icin.