30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sol'da İttifak Belirsizliği

Eskişehir’in DSP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir’de DSP’nin CHP’li belediye başkan adaylarını, Eskişehir, Ordu ve Bartın’da da CHP’nin DSP’li adayları destekleyeceğini açıkladı

Ancak CHP Genel Saymanı ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Sözcüsü Mustafa Özyürek, Büyükerşen’i net bir dille yalanlayarak, CHP’nin her ilde çıkaracağı kendi adaylarını destekleyeceğini bildirdi.
Büyükerşen, eski Başbakan Bülent Ecevit’in ölümünün 2. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panele gelişinde, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olacağı ve CHP tarafından destekleneceği” yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine, “Ben Sayın Genel Başkan ve Genel Merkez ile görüştüm. DSP Genel Başkanımızın Karadeniz’deki açıklaması paralelinde CHP tarafından yapılan bu teklif konusundaki görüşleri itibariyle olumlu izlenim aldım” dedi.

‘İki öneri vardı’ 

Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu: 

“İki öneri vardı. Bir tanesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı. Ama birincisi İstanbul, Ankara, İzmir’de DSP CHP’yi, buna karşılık CHP de Eskişehir, Ordu ve Bartın’da DSP’yi destekleyecek. Eğer CHP’nin birinci teklifi olumlu olursa, ikincisi zaten kendiliğinden hükümsüz kalıyor. İstanbul için adaylığım ikinci alternatifti. Böyle bir şey yok. Ben DSP’nin Eskişehir adayıyım. CHP aday göstermeyecek. Aynı şekilde Ordu ve Bartın’da da böyle olacak. Buna mukabil de CHP’nin, İstanbul, Ankara, İzmir adaylarına DSP destek verecek.”

CHP yalanladı 

CHP’li Özyürek ise Büyükerşen’i yalanlayarak, CHP’nin tüm illerde kendi adaylarını destekleyeceğini belirtti. CHP’den yapılan açıklamada da, “Herhangi bir siyasi partiyle yapılmış ittifak, aday veya il paylaşımı söz konusu değil” denildi.

‘Hep böyle yapıyorlar’ 

Bu gelişmeler üzerine Milliyet’e konuşan Yılmaz Büyükerşen ise şunları kaydetti:
“Siyasi hayatım boyunca hiç yalan söylemedim. Fakat CHP işbirliği söz konusu olduğunda her zaman böyle yapıyor. Önce ilişki kuruyorlar, sonra yalanlıyorlar. 2 ay önce CHP’li bir milletvekili geldi, bu konuda konuştuk. Hatta üstü kapalı bana CHP’den adaylık teklifi yaptılar.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 78.165.176.xxx Tarih : 11.11.2008 10:00:03

sayın büyükerşen..... CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDE GENEL BAŞKAN ADAYI OLMAYI DÜŞÜNSENİZ BU MİLLETE BÜYÜK BİR İYİLİK YAPMIŞ OLURSUNUZ.VE ASLINDA SANKİ BİR ANLAM DÜZELTMESİ GEREKİYOR GİBİ GELDİ BANA CUMHURİYET VE HALK PARTİSİ OLARAK.ÇÜNKİ BURADA CUMHURİYET NE KADAR ÖNEMLİSİ İSE HALKIN DA O KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU UFAK BİR <> EKLEMEKLE HALLEDEBİLİRİZ VE İŞTE O ZAMAN ART NİYETLİ, STATÜKOCU PARTİ SÖYLEVLERİNDENDE KURTULMUŞ OLUNUR.....DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM.