22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Son oyununu Cindoruk'a oynadı'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Genel Başkan Mehmet Ağar’ın, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’a adaylık teklif ettiği sırada verdiği sözleri yerine getirmediğini ileri sürdü.

Ensarioğlu, yaptığı açıklamada “Ağar, son oyununu Cindoruk’a oynadı. Amacı genel başkan olarak kalmak” dedi. Ensarioğlu, Ağar ile Cindoruk’un baş başa yaptıkları görüşmede neler konuşulduğunu tam olarak bilmediğini ancak Cindoruk’un, genel başkan adayı olma şartları içerisinde Genel İdare Kurulu (GİK) seçimi istemediğini kesinlikle bildiğini söyledi. Ağar’ın, 4 Aralık’ta yapılan son GİK toplantısında olağanüstü kongrenin organ seçimli olması kararı aldığını hatırlatan Ensarioğlu, “Cindoruk’a söz vereceksin, kongrede GİK seçimi olmayacak diye, sonra tam tersini yapacaksın. Bunun anlamı nedir? Ağar, son oyununu Cindoruk’a oynadı” diye konuştu.

Ağar’ın, 6 Ocak’ta yapılacak kongrenin gündemini kendisinin belirlediğini söyleyen Ensarioğlu, Ağar'ın kongre kararını sadece GİK’i değiştirmek için aldığını öne sürdü.

“MERKEZ SAĞIN BİRLEŞMESİNİ İSTEMİYOR”

Ensarioğlu, Ağar’ın son genel seçimlerde merkez sağın birleşmesi girişimlerini engellediğini de öne sürdü. Ağar’ın, adaylık teklif ettiği Cindoruk’un bunu yapma girişimlerinden çekindiğini ifade eden Ensarioğlu, “Ağar, merkez sağı birleştiremedi. Başkasının bunu yapmasından çekiniyor” dedi. Ağar’ın genel başkanlık koltuğunu bırakmaya niyetli olmadığını öne süren Ensarioğlu, kongrede Ağar’ın karşısına kim çıkarsa onu destekleyeceğini kaydetti

anka
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2007 Pazar 09:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.226.64.xxx Tarih : 23.12.2007 16:58:59

Mehmet Ağar ne zaman bitti biliyor musunuz?Dağdaki teroristleri ovada siyasete davet ettiği zaman.Mehmet Ağar artık tarihin sayfalarında yerini almıştır ve bitmiştir.Köşesine çekilip anılarını yazmalı,bürokrat olduğu dönemlerdeki derin devletle birlikte adının özdeşleşmesini de anılarında yazsa da biz de aydınlansak.