20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Sorgu çıkışı süpriz açıklama

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ''Arasta'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve Cumhuriyet Savcılığındaki sorgusunun ardından serbest bırakılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, ''Anavatan Partisi genel başkanlığına aday olduğunu'' açıkladı.

Serbest bırakılmasının ardından Edirne Adliye Sarayı bahçesinde gazetecilere açıklama yapan Özal, ''komplo'' olarak nitelendirdiği bu olayların siyasete girme azmini artırdığını belirtti.

Özal, şöyle konuştu:

''Bu meselenin perde arkası çok enteresandır. Onların hepsi açıklanacak. Hiç kimseden korkumuz yok. Hiç kimse de adaleti kandıramadı. Bu olay, benim, siyasete girmemle ilgili kararımı daha da artırdı. Evet siyasete giriyorum. Anavatan Partisi Genel Başkanlığına ilk kongrede adayım. Herkes de bunu böyle bilsin. Bu siyasi komplolar, tereddütte olduğum siyasete girme azmimi daha da arttırdı. Bu olaylar gücümü daha da arttırdı.''

''Haklı olanların hakkının her zaman teslim edildiğini bu olayın bir kez daha gösterdiğini'' kaydeden Özal, ''Sorgu sırasında ve ifade vermem sırasında da öğrendim ki bu olayların arkasında değişik olaylar var. Bunu daha sonra açıklayacağım'' dedi.

Edirne Emniyet Müdürlüğüne ve Edirne Adliyesi'ne yakın ilgilerinden dolayı teşekkür eden Özal, ''Edirne Emniyet Teşkilatının insanlara davranışını ve kibarlığını tebrik ediyorum. Çok örnek bir emniyet teşkilatı. Türkiye'deki bütün teşkilatların böyle olmasını arzu ediyorum'' şeklinde konuştu.

Özal, Katar Emiri ile ilgili kendisine soru yöneltilip yöneltilmediğinin sorulması üzerine, ''Bunları daha geniş açıklayacağım. Bu olayların arkasında bu olayın değişik boyutları olduğunu 2 gündür daha da iyi anladım'' dedi.

Adliye'den ayrılışı sırasında vatandaşların kendisini alkışlamaları üzerine duygulanarak gözleri yaşaran Özal, daha sonra kendisini bekleyen otomobile giderek, otomobilin şoföründen yan koltuğa geçmesini istedi ve direksiyona geçerek otomobili kullandı.

Özal, Edirne'ye bir hafta sonra geleceğini söyleyerek kentten ayrıldı.

Bu arada, Ahmet Özal'ın annesi Semra Özal'ın da kısa aralıklarla Ahmet Özal'ın danışmanı Musa Selim Çelik'i arayarak sürekli bilgi aldığı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 04:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?