28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Soros'tan Bush eleştirisi

Amerikalı milyarder George Soros, Kuzey Kore'nin radikalleşmesinin sorumlusunun, Pyongyang'a çok tehditkar görünen ABD Başkanı George Bush olduğunu söyledi.

Soros, Tokyo'da yaptığı açıklamada, kendisinin, eski Güney Kore Devlet Başkanı Kim Dae-jung'un Kuzey Kore ile yakınlaşmak için yürüttüğü "güneş politikasının" büyük bir yandaşı olduğunu söyleyerek, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın da bu siyaseti desteklediğini, ancak Bush'un reddettiğini ve bunun da bugünkü durumun başlangıcı olduğunu kaydetti.

Soros, buna karşın, BM'nin Kuzey Kore'ye nükleer denemesi nedeniyle yaptırımlar uygulanması kararının "iyi bir şey" ve Kuzey Kore tehdidine karşı ambargo uygulanmasının gerekli olduğunu söyledi.

"Yine de açık olmalıyız" diyen Soros, Kuzey Kore'nin ABD'nin saldırısına uğrayacağı korkusunu gidermek ve bu ülkeyi müzakere masasına geri dönmeye ikna etmek gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, Güney Kore'de yapılan bir kamuoyu yoklamasında, halkın büyük çoğunluğunun, Kuzey Kore'nin nükleer denemesinin sorumlusunun ABD olduğunu düşündüğü ortaya çıktı.

Kuzey Kore'nin BM Büyükelçisi Pak Gil-Yon, ülkesinin cumartesi kabul edilen 1718 sayılı kararı kesin bir dille reddettiğini söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 15:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?