22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sorumluluk yalnızca iktidarın değildir

Uğur Dündar'ın CNN Türk Televizyonundaki "Seçim Arenası" programında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile "Teröre karşı ortak tavır" konulu bir "Seçim Arenası" programında bir araya gelme fikrini nasıl karşılayacağına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"Sayın Baykal'la bu tür bir araya gelişi uygun bulmamam, takındığı tavırlar sebebiyledir. Teröre yönelikse, Parlamento içindeki liderlere bir araya gelebilirim, bu gelişi aslında düşünüyorum. Yani kendilerini davet edip 'bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir, var mı?' Bunları kendileriyle konuşmak..."

"Bu ülke hepimizin, bu ülkede bu tür teröre karşı mücadelede özellikle sorumluluk sadece iktidarındır demek yanlış olur" görüşünü dile getiren Erdoğan, "Demokrasinin güzelliği burada, yani iktidarıyla muhalefetiyle bir dayanışma içerisinde, eğer Irak'tan bir rahatsızlığımız varsa bunu da aramızda konuşuruz görüşürüz. Bunlara kapalı bir Genel Başkan, Başbakan veya lider değilim, bu konuda açık birisiyim ve bu konuda hiçbir endişe taşımıyorum' diye konuştu.

Erdoğan, "CHP Lideri Baykal, 'sınırın Irak tarafında olan düzlüğünde askeri birliklerimizin konuşlanmaları gerektiğini, olabilecek tehditlerin ve PKK geçişlerinin böylece önlenebileceğini önerdiklerini, ancak bunun Hükümet tarafından karşılanmadığını' söyledi ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, kendisine böyle bir yazılı teklif gelmediğini söyledi.

"Acaba terör seçimlere doğru, birilerince destekleniyor mu?" soruna karşılık Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Terörün sıfırlandığı bir yıl Türkiye'de olmadı, sözde bir ateşkes ifadesi, sözde terör örgütü tarafından gelmişti, bu süre 3-4 yıl kadar sürdü. Bu süre içerisinde bile ülkemizde 40, 60, 80, bu civarında vatandaşlarımı maalesef kurban aldı. Bu yıl şu ana kadar 70 civarında yine vatandaşımız, polisimiz, askerimiz, geçici köy korucumuzu şehit verdik. Bundan sonrası ne olur bilemiyorum. Bizler, bütün güvenlik güçlerimiz, hükümetimiz askerimizle, polisimizle ele ele omuz omuza mücadelemizi sürdürüyoruz. Sonuna kadar da bunu gücümüz neyse tüm bu gücümüzü kullanmak suretiyle devam ettireceğiz."

'Somut örnekler vermek mümkün mü?" sorusuna karşılık Erdoğan, "Bu, teröre zemin hazırlamayı daha da artırır, bunları söylemeden, bunları ancak burada mücadele eden askerimizin, güvenlik güçlerimizin bilmesi çok daha isabetlidir" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 01:01:06
Güncelleme :19 Haziran 2007 Salı 01:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?