20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Sosyal devlet vurgusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, ''Sosyal bir hukuk devletinde halkını devlet mağdur etmeyecektir; Bedeli ne olursa olsun'' dedi.

Erdoğan, Etiler Dünya Göz Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, ülkede göz sağlığı alanında öncü kuruluşlardan biri olan Dünya Göz Hastaneleri Grubunun 8. merkezinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Dünya Göz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu'nun konuşmasındaki, (Başbakanı ne zaman görsem, 'Eksiklerini tamamla da gelip açayım' diyor. Ne olur bunu bana bir daha sormayın) sözüne atıfta bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Mecburum sormaya. Olur ya, Türkiye'de yazanlar, konuşanlar çok. Böyle bir yeri gelip açtıktan sonra (Başbakan nasıl bir yeri açtı, ruhsatı, işletme ruhsatı var mıydı?) diye sorarlar. Eğer hakikaten ruhsat yoksa, ondan sonra (Başbakan ruhsatı olmayan bir yeri açtı) deyip, oradan rant sağlamaya gayret edenler olabilir. O bakımdan sormak zorundayım. İnanmadığımdan, güvenmediğimden değil.''

Bu tesisle birlikte Grubun, dünyanın en büyük ikinci göz merkezi durumuna geldiğini de kaydeden Başbakan Erdoğan, bu yıl içinde Ankara ve Antalya'daki merkezlerin de açılışını gerçekleştireceklerini, bunun Türkiye'de özellikle ihtisaslaşma açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Erdoğan, bunun önemli bir adımını da Kapıcıoğlu ve ekibinin gerçekleştirdiğini, diğer branşlarda da aynı şekilde devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, bu konudaki girişimleri Türkiye'nin artık gördüğünü dile getirerek, ''Çünkü devlet olarak artık biz bir ayağı oluşturduk. Nedir o? Sadece devlet bu işleri yapmayacak. Devlet, özel ve vakıf sektörü bu işin içinde olacak. Üçlü ayak olarak bu yatırımlara girmemiz halinde, inanıyorum ki ülkenin en fakiri de garip gurebası da Dünya Göz Hastanelerinden hizmet alabilecek'' şeklinde konuştu.

Artık, 'Bu tür merkezlerde sadece maddi imkanları yerinde olanlar hizmet alabilir' diye bir anlayışın olmadığını da ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Herkes rahatlıkla kapıyı çalıp, gelip buradan hizmet alabilecek. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal bir hukuk devletinde halkını devlet mağdur etmeyecektir; Bedeli ne olursa olsun'' dedi.

Erdoğan, önümüzdeki yıllarda diğer iller ile Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika'da açılacak kliniklerle Grubun hizmetlerini daha yaygın şekilde sürdürme imkanına kavuşacağını belirtti.

Açılışını yaptığı Gruba ait Mobil Göz Kliniğinin kendi memleketine kadar gittiğini ifade eden Erdoğan, hemşehrilerinin, (Başbakanım, buraya, ayağımıza kadar geldi) dediklerini anlattı.

Başbakan Erdoğan, bu mobil hizmetin Türkiye'nin dört bir yanına gittiğini kaydetti.

''İFTİHAR EDİLECEK KURUMLAR''

Grubun ayrıca, Amsterdam ve Berlin'deki kliniklerine yenilerini de ilave ederek, Avrupa'da da marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, ''11 yıl gibi kısa bir süre içinde gelinen bu nokta, sadece bu grubun mensuplarını değil, ülkemiz için de gerçekten bizleri 'iftihar edilecek kurumlarımız var' noktasına getirmiştir'' diye konuştu.

Bunun başkalarını da teşvik eden bir adım olması dileğinde bulunan Erdoğan, gruba ait hastanelerde ayda 30 bin muayene, 4 bin lazer, 3 bin de göz ameliyatı yapılmasının takdire şayan bulunduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, yabancı hastaların da göz hastalıklarının tedavisi konusunda Türkiye'yi giderek daha çok tercih etmelerinin sebepsiz olmadığını belirtti. Erdoğan, buralardan fakir fukaranın da istifade etmesinin kendileri için ayrı bir iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.

Zaman zaman kendisinin de Dünya Göz Hastanesine yük olduğunu dile getiren Erdoğan, çeşitli yerlerde yanına gelip çocuğunun durumundan şikayetçi olanları buraya gönderdiğini kaydederek, teşekkür etti.

...
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 05:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?