22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Soyer: AB'ye 'prim vermeyin'

KKTC Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, "ekonomik kaynaklarını Kıbrıslı Türkler ile paylaşmak zorunda kalacakları için Kıbrıs Rum halkına Annan Planı referandumunda 'hayır' deme çağrısı yapanların, bugün Kıbrıs Türk halkının AB standartlarına yükseltilmesini sağlayacak sürece de karşı çıktıklarını" söyledi.

Başbakan Soyer, Kıbrıs Türk halkının 24 Nisan 2004 referandumundan sonra hızlı ekonomik gelişmeyle dünden daha iyi konuma geldiğini belirterek, ekonomiyi daha da ilerletip, çözümü kolaylaştırıp çözümde eşit taraf olmak için Kıbrıs Türk halkını AB standartlarına uyumlaştırma girişimlerine de Rumlar'ın "hayır" dediğine işaret etti.

Soyer, "Maksatları AB kültürünün dışında çözüm sürecini tıkama ve Kıbrıs Türk halkını sürekli hakimiyet altına alma çabasıdır" dedi. Soyer, Rumlar'a şu çağrıyı yaptı:

"AB üyesi olarak AB kültürüne gelsinler. Paylaşmaya ve eşitlik temelinde varlıkların karşılıklı kabulü temelinde bu konuda karşılıklı girişim yapma kültürüne gelsinler. Bizi kimse AB ve çözüm yolumuzdan geri döndüremeyecektir. Bunda AB'nin de diğer kesimlerin de yükümlülükleri vardır. Bağnaz Güney Kıbrıs idarecilerinin çığlık çığlığa bağırmalarına kimse prim vermemelidir. Biz sözümüzün arkasındayız ve çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 04:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?