27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

'Soykırım vardır diyene ceza' teklifi

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, 'Ermeni Soykırım Yalanlarının Cezalandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. 

Yürürlük ve yürütme dahil 5 maddeden oluşan kanun teklifi, sözde Ermeni soykırımının varlığını her türlü söz, yazı, resim, karikatür, çizim ile ifade eden, yayan, propagandasını yapanların 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. Aynı teklifte, bu suçun basın ve yayın yoluyla veya toplu gösterilerle, kapalı ve açık toplantılarda işlenmesi halinde ceza yarı oranında arttırılacak. 

Teklifte suçun yurtdışında işlenmesi de hükme bağlanıyor. Buna göre suç yurtdışında işlenmişse suçu işleyene 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. 

Aynı teklifle soykırım propagandası yapmak amacı ile yurtdışından veya yurtiçinden bir vakıf, fondan veya herhangi bir kaynaktan maddi destek veya her türlü menfaat sağlayanlar, öngörülen cezalardan ayrı olarak 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. 

Teklifin genel gerekçesinde, "Ermeni soykırımı iddialarını dile getiren, yayan, çizen, basın ve yayın yoluyla bu iddiaları ileri süren kişilerin cezalandırılması, karşılıklılık ilkesi çerçevesinde yararlı olacaktır. Soykırım propagandası için yurtiçi ya da yurtdışından parasal veya her türlü menfaat sağlayanların da cezalandırılması ve bu suçların tüzel kişi faaliyetleri çerçevesinde işlenmesi durumunda da buna uygun yaptırımların düzenlenmesi gerekmektedir. 

Unutulmamalıdır ki, soykırım bir devlete veya hükümete yönelik değil, bir millete karşı suçlamadır. Tarihin her döneminde muhtaçlara yardım eden yüce Türk milletine atılmaya çalışılan bu iftiranın engellenmesi kaçınılmazdır. Teklif, dünya milletleri arasında dost ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesini, planlı bir şekilde uygulanan soykırım yalanlarını yayanların ve bundan menfaat sağlayanların cezalandırılmasını amaçlanmaktadır" denildi.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 21:00:52
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 17:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?