28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'Soykırımda ikilemde bırakıldım'

Hollanda'da ana muhalefet partisi durumundaki Sosyal Demokrat İşçi Partisi milletvekili ve partinin 22 kasım seçimlerindeki iki numaralı adayı Nebahat Albayrak, "kasıtlı ve kanıtlanmış bir Ermeni soykırımını tanıdığını hiçbir zaman ve hiçbir yerde söylemediğini" bildirdi.

Albayrak, "Kimliğimi ayaklar altına alacak siyasetçi değilim, soykırımla ilgili her yerde her zaman aynı görüşleri savundum" dedi.

Hollanda'da 22 kasımda yapılacak erken genel seçimler öncesinde, Ermeni soykırımını kabul etmedikleri gerekçesiyle iki büyük partiden üç Türk kökenli adayın listelerden çıkarılmasıyla başlayan tartışmalarda, bütün dikkatler İşçi Partisinin iki numaralı adayı Nebahat Albayrak üzerinde yoğunlaştı. Basının ısrarla, "Ermeni soykırımını tanıyor mu, tanımıyor mu" diye üzerine gittiği Albayrak, "gerek Türk basınında, gerekse Hollanda basınında bu konuyla ilgili hakkında çıkan haberlerin büyük ölçüde yoruma dayandığını" belirtti.

Albayrak, Rotterdam'da Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soykırım iddiaları konusunda ifade ettiği bütün açıklamaların aynı zamanda partisinin görüşü olduğunu vurguladı.

Albayrak, "basın tarafından, bir çeşit ahret sorusu gibi, soykırımı telaffuz etmenin 'kabul', etmemenin ise 'inkar' olarak benimsendiği bir ikilemle karşı karşıya bırakıldığını" anlattı.

"Hem Türk, hem de Hollanda basınına soykırım iddiaları konusunda aynı şeyleri söylemesine rağmen, basın tarafından farklı yorumlanmak ve görülmek istendiğine" dikkati çeken Albayrak, "Türkiye'deki gazete başlıklarından müthiş rahatsız oldum. Ben Türk basınına farklı, Hollanda basınına farklı konuşmuyorum, aynı şeyleri söylüyorum. Ama birileri istediği gibi yorumlamak istiyor" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 16:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?