20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Soylu, 'yuvaya dön' çağrısı yaptı

DP'nin, yerel seçimlerde aday göstereceği isimler netleşiyor. DP, Yalova'da Yakup Koçal, Ardahan'da Mikail Kayatürk, Kırıkkale'de Mahir Yılmaz, Uşak'ta Coşkun Torlak Amasya'da Süleyman Taşdemir, Siirt'te Ahmet Arıtürk, Bilecik'te Cengiz Doğan ile seçime girecek. 

Ankara'nın Bala ilçesinde Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un kız kardeşi Günaydın Altınok yarışacak. Adayları kamuoyuna Genel Başkan Süleyman Soylu tanıttı. Soylu, törende yaptığı konuşmada DP geleneğindeki partilerde görev yapan isimlere 'geri dön' çağrısında bulundu. Soylu, "Evinize, yuvanıza geri dönün. Demokrasi çatısı altında herkese kucağımızı açtık. Son gelen, ilk gelen kadar hakka sahiptir. Bunun teminatı benim." dedi. Partililerden ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak çalışmalarını isteyen DP lideri, 'beyaz belediyecilik' vaat etti. Soylu, "Bizim belediyelerimizde mevcut belediyecilik anlayışı sürecekse, Allah bize bir tek belediyeyi kazanmayı nasip etmesin." ifadesini kullandı. Soylu, Başbakan Erdoğan'ın ekonomiyi 'ben bu işin doktoruyum' şeklinde değerlendirmesini de eleştirdi. 'Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder.' diyen Soylu, halkın partisi olduklarının altını çizdi.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 22:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.231.160.xxx Tarih : 22.12.2008 20:04:55

DP'nin en iyi tahminle oyu % 2 gibi olur.Gönül isterki daha yüksek oy alsın ama ne mümkün.DP'de farklı birşeyler yapması lazım,ne gibi derseniz bilmiyorum ama bu kadroyla bu başkanla yok, işte.Biraz sofistike düşünüyorum ama gerçek olan da bu.