19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Soylu'ya memleketinde sıcak karşılama

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Karadeniz'in evladı olduğunu belirterek, "Kimsenin kucağında siyaset yapmam. Milletin kucağında, milletle beraber siyaset yaparım. Ülkeyi içinde bulunduğu bu kötü durumdan, bu genç kardeşinizin genel başkanı olduğu DP kurtaracaktır" dedi. 

Türkiye A Milli Takım'ın dün akşam Almanya ile oynadığı yarı final maçını partililer ve hemşehrileri ile birlikte baba ocağı olan Trabzon'un Of ilçesinde izleyen DP Lideri Soylu, bugün de hemşehrileri ile kucaklaştı, esnaf ziyareti yaptı. Daha sonra GİK Üyesi Süleyman Aydoğdu ve beraberindekilerle Of Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Soylu, son olarak ilçe meydanında halka hitap etti. 

Modern ve çağdaş Türkiye'yi yeniden kurmak için beyaz bir yürüyüş başlattıklarını kaydeden Soylu, ülkenin değişik yerlerini gezerek insanlara bu yürüyüşü anlattığını ve destek istediğini dile getirdi. Gezdiği bölgelerde çiftçinin, memurun, işçinin hep şikayetleriyle karşılaştığını belirten Soylu, ülkenin zor durumda olduğunu aktardı.
Siyaseti, geçmişte DP döneminde olduğu gibi milletle birlikte yaptığının altını çizen Soylu, "Ben Karadeniz evladıyım. Kimsenin kucağında siyaset yapmam. Milletin kucağında, milletle beraber siyaset yaparım. Ülkeyi içinde bulunduğu bu kötü durumdan, bu genç kardeşinizin genel başkanı olduğu DP kurtaracaktır" dedi.
"Başbakan Türkiye'nin zenginleştiğini, büyüdüğünü söylüyor" diyen Soylu "Tayyip Bey söylüyorsa doğrudur, o da bizim hemşehrimiz. Evet Türkiye büyüdü. Bir de bizim yaptığımız var. Bir sürü fabrika baraj okul kurduk. Buradan haykırıyorum Tayyip bey bu işi beceremedin, çalıştın belki çalıştın ama demokrasiyi de ekonomiyi de duvara toslattın. Bu millete 260 milyar dolar borç ödettin. Onlar sattı, biz kurduk, iktidara gelince yine kuracağız" açıklamasını yaptı. 

Soylu, 1951 yılında ezanı Türkçe'den Arapça'ya çevirdiklerini hatırlatarak, "Ama bir tek gün siyasete konu yapmadık. Hayır saydık çünkü bu ülkenin insanı kendi dinini irfanının yaşamalıdır. Ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Bu memlekette tek kurucu irade vardır bir kez daha söylüyorum o da bu büyük millettir. Kimse bizim adımıza bu ülkeyi yönetmeye kalkmasın" diye konuştu. 

YÖK Başkanı'nın vatandaşlara şikayet eden Soylu, "Bir şikayetim var. Bir şikayetim var YÖK Başkanı diyor ki 'bu imam hatipleri, bu zıkkımları kim başımıza bela etti?' biz bela ettik biz DP, Adalet Partisi bela etti. Buradan söylüyorum. Bundan şeref duyuyoruz, ülkemizin insanlarının dinini öğrenmesinden şeref duyuyoruz. Öyle bir şey var mı ? Getireceksin, YÖK başkanı yapacaksın, kendine hakaret ettireceksin. Terörist mi?, kaçakçı mı? çıkmış buradan. İnsanları ayırmayalım. Biz ülkemizin değerlerine sahip olmaya çalışacağız. Hürmet göstereceğiz ama siyaseti hizmet ve ülkenin zenginleşmesi üzerinden yapacağız" dedi. 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Soylu, "Sayın Baykal laiklik ve cumhuriyetin sahibiyimiş. Bunların sahibi biziz. Bu ülkenin teminatı bizleriz, bizim üzerimizden kimse siyaset yapmaya kalkmasın" diyerek tepki gösterdi. 

Soylu, memleketinde olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Kendi memleketimdeyim, cesaretle konuşuyorum. TÜSİAD var, Of'tan onlara da sesleniyorum. Bir araya geliyorlar. Siyaset mühendisliği yapıyorlar. Türkiye'nin başını belaya sokan adamları yine Türkiye'nin başına getirmeye çalışıyorlar. Milletin iradesinin üzerine çıkarmaya çalışıyorlar. Ben Oflu bir ailenin çocuğu olarak buradan onlara sesleniyorum. Onların babaları da zengin, medyaları var, parası var ama yiğitlikleri varsa şu meydana gelsinler de bir siyaset yapsınlar bakalım yapabiliyorlar mı?" 

Partisini iktidara getireceğini kaydeden Soylu, "Türkiye'nin en genç başbakanlarından biri olacağım. Merak etmeyin bu ülke büyük ve güçlü bir ülkedir" diyerek hemşehrilerinden destek istedi. DP Lideri Süleyman Soylu, daha sonra Trabzon'a hareket etti

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?