23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

SP'li Karamollaoğlu: AİHM, İslam'ı yargıladı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin (AİHM) zaman zaman yanlı kararlar aldığını savunarak, ``AİHM İslam`ı yargıladı, alakası yokken partileri kapattı`` dedi. Karamollaoğlu, partisinin Kayseri`de düzenlenen İl Divan Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, inanç hakkının bir ülkede özgürlüklerin temelini teşkil ettiğini belirterek, inanç hürriyeti olmayan yerde, hürriyetten de söz edilemeyeceğini söyledi.

Türkiye`de de bu konuda sıkıntılar yaşandığını, AİHM yapılan başvurularda zaman zaman yanlı kararlar alındığını savunan Karamollaoğlu, şöyle konuştu: ``AİHM, İslam`ı yargıladı, alakası yokken partileri kapattı.

Türkiye`de, birileri AİHM`e başvurduğunda, eğer bunlar ayrılıkçıysa, Avrupa`nın desteklediği bir terör örgütüne mensupsa, onların davalarını kısa zamanda gördü, karara bağladı, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ama inançları gereği bu ülkeyi ayağa kaldıracaklarını bildikleri insanlara, `Biz sadece kendi inandığımız insanların haklarını koruyan kuruluşuz` dediler. Bundan dolayı Recai Kutan, 3 hafta kadar önce, kapatılmış olan Fazilet Partisi`nin Genel Başkanı sıfatıyla açtığı davayı geri çekti.``

Hükümetin, dış politikada ``gaflet içinde olmamasını`` da isteyen Karamollaoğlu, ``Sakın ola ki, Suriye`ye karşı ABD`nin, İsrail`in veya NATO`nun yapacağı bir harekete destek vermeyesiniz. İran`a yapılacak bir hareketin kesinlikle destekçisi olmayasınız. Bu durum, Türkiye`yi yalnızlığa iter. Bu gafleti gösterecek olanların, hainlerden farkları kalmaz`` dedi.

aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 15:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?