22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

SP'ye göre Irak'ta barışı İslam sağlar

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, ''dostluk ve düşmanlık ölçüsünün etnik köken değil, adalet ve
hakkaniyet olması gerektiğini'' kaydederek, ''Kuzey Irak'ta çözüm, İslam kardeşliğidir'' dedi. 

Hatipoğlu, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) düzenlediği ''Çarşamba Konferansları''nda, ''Büyük Orta Doğu Projesi Çerçevesinde Kuzey Irak'a Biçilen Rol ve Alternatif Çözüm'' konulu bir konuşma yaptı. 

Hatipoğlu, konuşmasına İslam tarihinin genel bir özetini yaparak başladı. Türkler ve Kürtler'in tarihteki ilişkilerini anlatan Hatipoğlu, Osmanlı Devleti'nden bugüne yaşanan ''Kürt isyanları'' ve terör örgütü ''PKK'nın oluşumu'' hakkında bilgi verdi. 

Bir kişinin ''hem Müslüman, hem ırkçı olamayacağını'' ifade eden Hatipoğlu, ''dostluk ve düşmanlık ölçüsünün etnik köken değil, adalet ve hakkaniyet olması gerektiğini'' anlatarak, ''Kuzey Irak'ta çözüm, İslam kardeşliğidir'' dedi. 

Kuzey Irak'taki oluşumu anlatan Hatipoğlu, oradaki Kürtler'le Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlar arasındaki farkları sıraladı. Hatipoğlu, farkları, demografik, ekonomik ve sosyal entegrasyon açısından değerlendirdi. 

Kuzey Irak'ın, günümüzde, çetelerin ölüm listeleri hazırladığı, silahların temin edildiği, kara paraların aklandığı bir alan haline geldiğini belirten Ömer Vehbi Hatipoğlu, bölgeyi ''dünyada birçok örgütün palazlandığı bir arena'' olarak nitelendirdi. 

Hükümet'in, Kuzey Irak'a ilişkin politika oluştururken, son derece özenli olması gerektiğini kaydeden Hatipoğlu, Türkiye'nin, ''Kuzey Irak'la ekonomik entegrasyonunu güçlendirmesinin, Türkmenler ve Kürtlerin çıkarlarını uzlaştırmasının yerinde olacağı'' görüşünü dile getirdi. 

Hatipoğlu, ''Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Kürtlerle düşman değiliz'' ve ''PKK terörünü bertaraf etmekte kararlıyız'' fikirlerini, Hükümetin, Kuzey Irak'ta yaşayan insanlara kabul ettirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

ESAM Genel Merkezindeki konferansa, SP Genel Başkanı Recai Kutan, çok sayıda partili ve davetli katıldı.
aa
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 23:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.191.xxx Tarih : 8.03.2007 06:32:24
ISLAMIN BARIS DINI OLDUGUNU BILEN KISILER ANCAK BUNU CAGIMIZA GÖRE UYKULAR YANI SU DEMEK MÜSLÜMAN INSAN KIMSEYE DINIMIZCE HAKSIZLIK EDEMEZ INSANLARI HAKSIZ YERE ÖLTÜREMEZ ISLAMIYETTE HAKSIZ YERE BIR INSANI ÖLTÜRMEK ALLAH KATINDA CEZASI BÜTÜN INSANLIGI ÖLTÜRMEK DEMEKTIR SAYIN SP LILER BUNDAN YOLA CIKARAK BU ÖNERIYI SUNMUS OLABILIRLER NE KARDESIM ÜC GÜNLÜK DÜNYA BUGÜN VARSIN YARIN YOKSUN BAZILARININ CIKARLARINA ÜLKENIZI HARABEYE CEVIRTINIZ HERGÜN ONLARCA INSAN ÖLTÜRÜLÜYOR SIZDE ARANIZDA BARISI SAGLAMATIKCA BI ILLETDEN KURTULAMAZSINIZ AMA IRAK SIZIN ÜLKENIZ BEN BIR INSANOLARAK TAVSIYE EDIYORUM SAY