18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Su akar yatağını bulur!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifade vermesi için Ankara Savcılığı'na yazı yazılmasını ve 4 MİT'çi hakkında yakalama kararı verilmesini değerlendirdi.

Yılmaz'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

MİT bu devletin önemli kuruluşlarından biridir. Buraya bir nokta koyuyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Lehte ve ya aleyhte konuşanlar yargıyı veriyor, bu hukuk devletinin gereğine inanmamaktır. Her şeyin usulüne incelikle yapılması gerekmektedir. Hukuk devletinde hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı yok. MİT için de yok. MİT’de incelemeden geçecek. Bunun bir şikayeti var mı? Bir rahatsızlığı var mı? Toplumda nasıl bir algılanması var? Toplumda MİT Müsteşarı'nın görevini yaptığı inanışı var. Bekleyelim, görelim. Su akar, yatağını bulur. Hepsi yoluna girer diye düşünüyorum.

Yurtdışındakiler CIA, Fransız Gizli Teşkilatı bir onların çalışmalarına bakılmalı bir de MİT’e. MİT’i yıpratmamak lazım. MİT kendisine yasayla verilen görevini yerine getirmiştir. Ancak ifade edilen, şikayet edilen hususlarda MİT görevini yapmıştır.

ULUDERE'DE 34 KİŞİNİN ÖLÜMÜ

Uludere olmaması gereken bir olaydı. Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bir terörle mücadele sürecinden geçiyoruz. Devlet yaşatma fonksiyonu ölçüsünü nereden çıkardı onu da söyleyeyim. Kazan Vadisi’nde bir olay oldu. Orada Sezer Aslan’ın babası, Türk bayrağının altında taziyeleri kabul etti. Diyor ki “Ben Müslümanım, aynı bayrak altnda yaşamak istiyoruz. Oğlumu okumak için gönderdim, onlar onu kandırıp dağa çıkardılar”

Bizim bu insanları hiç üzmememiz gerekir. Ancak PKK’nın böyle bir hassasiyeti yok. 9 yaşındaki insanları dağlarda topluyorlar. 13 yaşında terörist olur mu? Aklı selim sahibi insan demez mi, bizim 9 yaşında 10 yaşında teröriste ihtiyacımız yok, doktora mühendise ihtiyacımız var demesi gerekir.

Yaşatmayı seçiyoruz dedik. Cudi Dağı’ndaki olayda bir şehit verildi. Daha sonra güvenlik güçlerimiz, mağarada bulunan teröristler için saatlerce dil döktüler. Biz yaşatmayı seçtik.

Biz sonu gördük. Ben görüntüleri izledim. Görüntülerde hiç kimse bu kişilerin kadın mı erkek mi, büyük mü çocuk mu, kaçakçı mı terörist mi anlayamazsınız. Bilin ki bizim ciğerimiz yandı.

BEDELLİYE 14 BİN BAŞVURU

Bedelli askerliğe başvuru 14 bin civarında. Ancak bizim beklentimiz 100 bine yaklaşmasında.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 15:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?