20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Süleyman Soylu Düzce'de

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Beyaz Yürüyüş" adını verdikleri bir yolculuğa başladıklarını ve bugüne kadar 47 il, 200'den fazla ilçe ve birçok belde ziyaret edip, vatandaşla biraraya geldiklerini söyledi. 

DP Genel Başkanı Soylu, Düzce'nin Konuralp Beldesi Belediyesi tarafından bu yıl 10. düzenlenen Konuralp Yaz Festivali ve Sünnet Şöleni'ne katılmak için Düzce'ye geldi. Konuralp Belediyesi Belediye Başkanı İbrahim Aykut ve partililer tarafından karşılanan Soylu, belediye binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genel Başkan Soylu, "6 Ocak tarihinde genel kongremizi yaptıktan sonra hemen akabinde bir durum tespiti yaptık. Durum tespitinin ardından neler yapabileceğimizi ve bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimizi tespit etmeye çalıştık. Tabi bir siyasi partinin bir seçimden umduğu sonucu alamaması ve ona inananların önüne yeni bir alternatif koymanın demorolize olmasına sebebiyet verir. Fakat bizim partimizin tabanı, hem siyaseti hazmetmiş, böyle bir neticeden sonra ayağa kalkmayı bilen, kendine inancı olan, halkla ve milletle iç içe geçmiş bir tabandır. Bu tarihten itibaren adı Beyaz Yürüyüş olan ve bugüne kadar 47 ili, 85 bin kilometrelik yolu, 200'den fazla ilçeyi ve birçok beldeyi ziyaret ettik. Yeniden partimiz ile milletimizi biraraya getirebilecek, yeniden millete Kır Atı hatırlatabilecek. 1. Milletin sorunlarını dinlediğimiz, 2. Sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğimiz, 3. Birebir milletin kendisiyle, esnafla, insanlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğumuz, ve 4. DP kendi zeminine millet ve millet zeminine yeniden oturtabilmenin, bir anlamda yeniden hikayesini ortaya koyabilmenin, kendi kökleri köklerine bağlı anlayışın içinde olduk. Bizim partimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi; halka dayılı bir siyaset anlayışı olmasıdır. En büyük gücümüz millet" dedi. 

Hükümetin fındık konusunda bir politikası olmadığını öne süren Süleyman Soylu, "Burası bir fındık memleketi ve Türkiye'de bu yıl 850 bin ton fındık rekoltesi tahmin ediyor. Geçen yıldan kalmada 350 bin ton fındığı var. Bu stokta yaklaşık 4 yılın stoku. Hükümetin fındık politikası değil, politikasızlığı söz konusudur. Türkiye, buradan 1.5-2 milyar dolar ihracat sağlamaktadır. Fındığın maliyeti 3.5 ile 4 YTL arasına oturmuştur. Böyle olmasına rağme bugün fındık fiyatı maliyetinin altındadır" şeklinde
konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 16:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?