18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Sürpriz görüşme!

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından, "Sayın Başbakan'a Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na aday olacağımı söyledim. O da başarılar diledi" dedi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Başbakan Erdoğan ile bir araya gelen Ahmet Özal, görüşmenin içeriğine ilişkin açıklama yaptı. Özal, "Sayın Başbakanla özel bir görüşme yaptık. Babamın ölümü ile ilgili herhangi bir şey konuşmadık, gündeme gelmedi. Sayın Başbakan'a Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na aday olacağımı söyledim. O da başarılar diledi" ifadelerini kullandı.

15 Ocak'ta yapılacak Demokrat Parti Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını ifade eden Özal, "Ancak Sayın Tansu Çiller aday olduğu takdirde ben aday olmayacağım. Benim siyasi terbiyem buna müsaade etmez" diye konuştu.

Özal'ın ölümüyle ilgili suikast iddialarına ilişkin sorular yöneltilen Özal, "Onunla ilgili benim de tanımadığım çeşitli kurumlarda çalışmış tanıklar var. Savcılık olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor" dedi. Babasının mezarının açılıp açılmayacağı sorusu üzerine Özal, "O savcılığın bileceği bir iş. Ancak şu anda çok uzak bir ihtimal. Şu yakın bir zamanda böyle bir şey gözükmüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 19:19:02
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 01:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?