16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sürpriz toplantı yapıldı

DTP’li milletvekilleri bugün TBMM’de sürpriz bir şekilde toplanarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde benimsedikleri boş oy kullanma kararını, diğer turlarda da sürdürmeyi benimsedi.

DTP Grubu, TBMM’de bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başta olmak üzere bir dizi konuyu ele aldı. Milletvekillerinin hangi komisyonlarda görev alacağının da konuşulduğu toplantı, Ahmet Türk başkanlığında yapıldı ve yaklaşık 6 saat sürdü.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda boş oy kullanılmasının diğer turlarda da sürdürülmesi benimsenirken, bu tutumun Abdullah Gül’ün "Kürt sorunu" konusunda mesaj vermesi halinde Gül’e oy verilmesi yönünde değişmesi benimsendi.

YEZİDİ KATLİAMINA HEYET GÖNDERME ERTELENDİ

Irak’ta Yezidilere gerçekleştirilen intihar saldırısında yüzlerce kişinin ölmesiyle ilgili olarak DTP MYK’da alınan karar uyarınca bir heyet gönderilmesi, bugün yapılan toplantıda bir süreliğine ertelendi. Edinilen bilgiye göre erteleme kararında bölgede bulunan "Kürt yöneticilerin Bağdat’da bulunması" etkili oldu.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 18:45:00
Güncelleme :21 Ağustos 2007 Salı 18:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 85.101.105.xxx Tarih : 21.08.2007 20:58:35
SİZİN HER ŞEYİNİZ ZATEN BOŞ KARDEŞİM BIRAKIN OYU İLKENİZ BİLE BOŞ İNSANLARI AYIRARAKSİYASETYAPIYOR SUNUZ VE SONRA BİZİDE KUCAKLAYIN DİYORSUNUZ SİZİAYIRAN YOK SİZLER TOPLUMLA BARIŞIN TOPLUMUN HERKESİMİNE HİTAP EDEİN?