16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Susurluk'ta Ağar'a dokunulmadı?

DTP'li Hasip Kaplan, Susurluk davasında diğer sanıklar ceza aldığı aldığı halde, Mehmet Ağar hakkında hiçbir işlem yapılmadığını söyledi. 

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında Meclise gönderdiği yazının, İçtüzüğe, Anayasaya ve prosedüre aykırı olduğunu öne sürdü.

Kaplan, bazı DTP milletvekilleriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, seçildikten sonra dokunulmazlık kazanan milletvekillerinin, işledikleri iddia edilen bir suçla ilgili olarak, Meclis kararı olmadıkça sorguya çekilemeyeceğini, tutuklanamayacağını ve yargılanamayacağını söyledi.

Tuğluk ve Ata'nın, ''düşünce özgürlüğü çerçevesinde'' yaptıkları açıklamalar nedeniyle haklarında açılan davanın sürdürülmek istenmesinin yasalara aykırı olduğunu savunan Kaplan, ''1994 yılında, DEP milletvekilleri hakkında dahi böylesi bir uygulamaya gidilmemiştir'' dedi.

Kaplan, fezlekelerin önce Meclise, oradan da ilgili komisyonlara gönderilerek DEP'li milletvekilleri hakkında işlem yapıldığını ifade ederek, Susurluk davasından yargılanan diğer sanıklar ceza aldığı aldığı halde, Mehmet Ağar hakkında hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

DTP'li Kaplan, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin, DTP'li Tuğluk ile Ata hakkında Meclise gönderdiği yazının, İçtüzüğe, Anayasaya ve prosedüre aykırı olduğunu öne sürdü.

''DTP milletvekillerine yönelik bu çifte standart ve hukukdışılık, aynı zamanda üyelerin şahsında Meclise yönelmiştir'' diyen Kaplan, yargılamaları devam eden, haklarında soruşturma açılan milletvekillerinin duruşmalara
katılmayacaklarını, savcılık istemlerine cevap vermeyeceklerini bildirdi. 7

Kaplan, DTP grubu adına bu açıklamaya yaptığını belirterek, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'e gönderdiği, ''3 gün içinde savcılığı gelmesi, gelmediği takdirde de zorla getirileceği'' hükmünü içeren yazısını basın mensuplarına dağıttı.

Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 21:10:58
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 21:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?