22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Tanışma yemeği düzenlendi

Emine Erdoğan’ın vekil eşleriyle tanışma çayında, türbanlıların ağırlıkta olduğu konuklar tesettür modasını yansıtırken, dekolte kıyafetliler de dikkat çekti

BAŞBAKAN Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dün AKP’li milletvekillerinin eşleri ve kadın milletvekilleriyle Genel Merkez’de organize edilen toplantıda tanıştı. Toplantıda, kabinenin tek kadın üyesi Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in eşlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 davetli hazır bulundu.

Toplantının ilk bölümü Genel Merkez konferans salonunda gerçekleştirildi. Emine Erdoğan burada yaptığı konuşmada, milletvekili ve bakan eşlerine seslenerek, yeni dönemde eşlerine destek olmalarını ve ülke yararına hizmetlere katkıda bulunmalarını istedi.


’Sıkıntısı olan bana gelsin’ 

Emine Erdoğan şöyle konuştu: “Siyaset meşakkatli bir iş. Siyasetçilerin işi gerçekten zor. Siyasetçi eşi olmak ise daha zor. Pek çok konuda fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bunu bizzat siyasetçi eşi olarak ben biliyorum. Ben hep eşimin yanında olmaya çalışıyorum. Sizler de eşlerinizin yanında olun. Önemli görevler yapan eşlerine yardımcı olun. Biz hep birlikte çalışacağız.”

Vekil eşlerine her türlü sıkıntılarında yanlarında olacağı sözünü de veren Emine Erdoğan, “Bir sıkıntınız olduğu zaman bana gelebilirsiniz” dedi.

Varoş seferberliği

Emine Erdoğan’ın öncülüğünde AKP Genel Merkezi Kadın Kolları, milletvekili eşleri ve bayan vekiller için Ramazan ayı çalışma takvimi ve programı da hazırladı. Yapılan iftar programa göre, vekil eşleri ve kadın milletvekilleri Ramazan ayı boyunca, Ankara’da AKP sosyal işler başkanlığınca belirlenen 320 yoksul aile ile birlikte iftar açacak. Ankara’nın 8 metropol ilçesinde 40’ar adres olmak üzere toplam 320 adres, Ramazan boyunca gruplar halinde ziyaret edilecek. Ziyaret edilecek evlere, Genel Merkez’de hazırlanan ve günlük olarak menüsü belirlenen iftar yemeklerinin yanısıra ramazan yardımı kolilerinin yanısıra, ihtiyacı olması halinde aileye verilmek üzere bir miktar para da götürülecek.



Kolilerde neler var?

Milletvekili ve bakan eşleri ile partili hayırseverler tarafından hazırlanacak yardım kolilerinde standart olarak şu malzemeler yer alacak: “İki kg zeytin, iki kg beyaz peynir, bir kg bayram şekeri, dört tane 250 gr margarin, 5 litrelik ayçiçek yağı, iki kg mercimek, iki kg kuru fasulye, iki kg pirinç, beş kg un, beş kg şeker, bir kg helva, bir kg sarı üzüm, iki kg salça, bir paket kahvaltılık şokella, şekerleme, bir paket kangal sucuk, el sabunu.”

Milletvekili eşlerine dağıtılan yazıda, bu paketlere ilaveler yapılabileceği ve bir aileye birden fazla paket götürülebileceği vurgulandı.

ZAFER SARHOŞLUĞUNA KAPILMAYIN

Krem rengi etek üzerine giydiği beyaz taş işlemeli ceketi ve beyaz başörtüsü ile dikkat çeken Emine Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, vekil eşleriyle hem dertleşti hem de uyarılarda bulundu. Emine Erdoğan, vekil eşlerinden, eşlerine yardımcı olmalarını isterken, seçim sonuçları nedeniyle “zafer sarhoşluğuna kapılmamaları” uyarısında da bulundu. Ramazan ayı için “seferberlik” ilan eden Emine Hanım, “Bunu yaparken reklam kokan bir tutum içinde kesinlikle olmayın” uyarısında da bulundu.

Erdoğan çifti hafta sonuna kadar Ankara dışında

11 Eylül’ün yıldönümünde dün Ankara bomba yüklü araç olayı ile sarsılırken, Başbakanlık ve Erdoğan’ın konutundaki güvenlik önlemleri artırıldı. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ise dün akşam üzeri saatlerinde Ankara’dan ayrıldı. Özel uçak “ANA” ile saat 17.25’te Ankara’dan ayrılan Başbakan Erdoğan’ı Esenboğa Havaalanında Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve diğer yetkililer uğurladı. Başbakan Erdoğan’ın hafta sonunda Ankara’ya dönmesinin beklendiği belirtildi.

Başbakan Erdoğan’ın dün TOBB heyetini ziyaretinde, “Çok yoruldum biraz tatil yapacağım” dediği öğrenildi.

Emine Hanım’dan işlemeli ayna

Toplantıya gelişlerinde konuklarına fıstık ezmesi ikram eden Emine Erdoğan, tüm katılımcılara ayrıca işlemeli makyaj aynası hediye etti.

AKP’nin iftar mönüsü

Ramazan ayında varoşlarda yoksul ailelerle iftar açmakla görevlendirilen milletvekili eşleri ile kadın milletvekillerine dağıtılan listeye göre, AKP Genel Merkezi’nde hazırlanarak, ziyaret edilecek evlere götürelecek ilk hafta iftar mönüsü şöyle:

1. Gün (13 Eylül): Bezelye çorba, çoban salata, zeytinyağlı enginar, kadınbudu köfte, güllaç.

2. Gün (14 Eylül): Düğün çorba, mevsim salata, pirinç pilavı, tavuk, tulumba tatlısı.

3. Gün (15 Eylül): Ezogelin çorba, çoban salata, zeytinyağı biber dolma, beğendi kebap, sütlaç.

4. Gün (16 Eylül): Sebze çorba, mevsim salata, bulgur pilavı, et sote, şekerpare.

5. Gün (17 Eylül): Romen çorba, çoban salata, zeytinyağlı barbunya, kuzu elbasan tava, güllaç.

6. Gün (18 Eylül): Mantar çorba, mevsim salata, et döner, ayran, irmik helvası.

7. Gün ( 19 Eylül): Çorba, ayran, kıymalı pide.

Şebnem Hoşgör/VATAN
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 09:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?