20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Tarhan: İmzamın arkasındayım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Şike Yasası veto edilirken CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, “Bu yasa metnini bir hukukçu olarak değerlendirdim, altındaki imzanın arkasındayım. Cumhurbaşkanı’nın veto etme gerekçelerinde geçen ölçülülük prensibinin burada aslında çok açık ve net olarak ortaya konulduğunu görüyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM’de, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Şike Yasası’nı veto ettiğini hatırlatması üzerine Tarhan, “Bu yasa metnini bir hukukçu olarak değerlendirdim, altındaki imzanın arkasındayım” dedi.

-“CUMHURBAŞKANI’NIN ŞİKE YASASIYLA İLGİLİ ÖZEL DEĞERLENDİRMELER YAPMASINI GARİP BULUYORUM”-

Cumhurbaşkanı Gül’ün tavrını eleştiren Tarhan, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı’nın veto etme gerekçelerinde geçen ölçülülük prensibinin burada aslında çok açık ve net olarak ortaya konulduğunu görüyorum. Çünkü 18 yıl hapis cezasına kadar varan bir özgürlüğü bağlayıcı ceza ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bunun sportif bir suçta bu kadar yüksek tutulmasının asıl toplum vicdanıyla bağdaşmayacağını düşünüyorum. Çok dikkatli tetkik edilmiş özellikle Ceza Yargılama Yasasındaki karşılığı 231 ile dengelenmesi de tarafımdan olumlu bulunmuştur. Ben imzanın arkasındayım Şike Yasası itibarıyla. Ayrıca şunu sorgulamadan da geçemeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın daha önce Ceza Yöntem Yasasında en az 8-9, Ceza Yasası’nda onlarca yapılan değişiklikle doğrudan yargılamaları müdahale niteliğinde değişikliklerde neden toplum vicdanı ve ölçülülük orantısıyla ilgilenmediğini merak ediyorum. İkincisi somut olarak açıklamam gerekirse YİMPAŞ ile ilgili daha önce görevi kötüye kullanma, yürümekte olan görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin doğrudan örtülü af niteleğindeki düzenlemede ve buna benzer pek çok düzenleme var. Örneğin 231, iki yıla kadar hapis cezalarının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına uğratılması, yüzbinlerce davayı doğrudan etkilemiştir. Ve yargının tıkanmasına neden olmuştur. Bunu öngöremeyen bir Cumhurbaşkanı’nın Şike Yasasıyla ilgili böyle özel değerlendirmeler yapmasını da garip bulduğumu söylemeliyim

...
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 13:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?