18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Tarihi görüşme bitti!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları;

Sayın Başbakan ve arkadaşları alacakları önlemleri anlattılar. Daha önce aldıkları önlemler hakkında bilgi verdiler. Bizim görüşümüzü sordular biz düşüncelerimizi aktardık.


Biz de kendilerine şu 5 öneriyi yaptık
1- Seçim barajı indirilmeli
2- Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı
3- İşsizliğin azaltılması için devletin doğrudan gidip fabrika kurmasını önerdik
4- Et Balık Krumu yeniden güçlendirilmeli
5- Mayınlı arazilerin temizlenerek topraksız köylülere veilmesini önerdik

- Biz emrinde istihbarat örgütleri olan siyasi iktidar değiliz. Bizim olayın güvenlik boyutuyla ilgili önerilerde bulunabilmemiz için bu yönde bilgilerimizin olması lazım.

Sayın Başbakan bu konularda açıklamalar yaptı. Bunların bir kısmı medyaya da yansımış herkesin bildiği konular. Özel güvenlik güçleri oluşturulacağını söyledi. Bunun ordu içinde mi ordu dışında mı olacağını sorduk. Sayın Başbakan, ordu içinde mi, emniyet içinde mi nasıl kurulacağına dair kesin bir karar vermediklerini söyledi. Biz olayı görmeden olayı tartışmak istemiyoruz.

-Sayın Başbakan seçim barajının indirilmesine karşı olduğunu söyledi. Sayın Başbakan'dan özel bazı bilgiler aldık. Burda herşeyi aktaramam ama görüşmede genel olarak basının da bildiği konular üzerinde duruldu.

- Sayın Başbakan ekonomik bazı önlemler aldıklarını ifade ettiler. Büyük bir yatırımın bölgeye yapıldığını ifade ettiler. Biz kalıcı çözümün devletin üretime doğrudan yatırım yapması olduğunu söyledik. Sayın Başbakan seçim barajının indirilmesine sıcak bakmadığını ifade etti.

-Sayın Başbakan'ın bizi rahatsız eden bir önerisi olmadı. Ancak Özel kuvvetlerle ilgili ayrıntılı bilgi alamadık. 
 

NELER YAŞANDI?

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı TBMM’deki makam odasının girişinde karşıladı ve el sıkışarak "hoşgeldiniz" dedi.

Görüşmeye, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler’in yanı
sıra CHP’den Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol da katıldı.

Görüşmeyi çok sayıda gazeteci izliyor. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun tokalaşması sırasında görüntü almak isteyen basın mensupları arasında izdiham yaşandı. Görüşmeden sınırlı sayıda foto muhabiri ve kameramanın görüntü almasına izin verildi.

BASIN ORDUSU TERS KÖŞE OLDU

Başbakan Erdoğan, Meclis'teki tarihi görüşmeyi görüntülemek için TBMM'ye akın eden basın mensuplarını adeta 'ters köşe' yaptı. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin beklediği kapıdan giriş yapmayarak diğer kapıdan gelince bir anda izdiham yaşandı. Başbakan'ın geldiği tarafa dönmeye çalışan gazeteciler buna rağmen görüntü almayı başaramadı.

GAZETECİ-KORUMA TARTIŞMASI

Başbakan’ın gelişinden hemen önce korumaların geldiği yöne doğru objektiflerini çeviren gazeteciler, Erdoğan’ın diğer taraftan yanında sadece 1 korumayla salona gelmesiyle görüntü alamadılar.

Gazeteciler Başbakan’ın korumalarına “Bizi yanılttınız, sizin yüzünüzden görüntü alamadık” diye tepki gösterirken, korumalar ise “Başbakan’ın diğer taraftan geleceğini biz de bilmiyorduk” şeklinde kendilerini savundular.


TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makamında gerçekleştirilen görüşmede CHP'li yetkililer konukları için tatlı bir mönü hazırladı. Orta sehpadaki tabaklarda karşılık tatlı kurabiyeler, büyük gümüş şekerlikte ise lokum ve badem ezmeleri servis edildi.

CHP GENEL BAŞKANI 45 DAKİKA ÖNCE GELDİ

CHP Genel Başkanı, TBMM’deki makamına görüşmeden 45 dakika önce geldi. Kılıçdaroğlu’na, görüşmede CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol eşlik etti.
 

...
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 14:00:19
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 09:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?